Hansen: Pojkarna kan passa

Bild till nyheten Hansen: Pojkarna kan passa
Alan Hansen har låtit sig imponeras av Liverpools säsongsinledning. Till LFC Weekly berättar Liverpoollegenden att sommarens nyförvärv har spelat en stor roll i de inledande matcherna.

Alan Hansen, som efter fotbollskärriären mest har ägnat sig åt att delge sina expertåsikter i tidningar och tv menar att Liverpool har börjat spela pass-and-movefotboll av finare sort igen och att sommarens nyförvärv har varit verkligt delaktiga i detta.

"Mot Bolton kom det våg efter våg av anfall och anledningen till detta är passningsförmågan hos alla spelare. Fotbollen var precis och snabb och alla nya spelare har bidragit till att spelet blir på detta vis.

"Charlie Adam är den självklare playmakern i mitten av banan men alla de andra spelare vet hur man spelar bollen.

"Stewart Downing har överraskat mig. Jag visste att han var en bra ytter men inte att han skulle vara så bekväm med bollen. Han får spelet att se enkelt ut och det är ett attribut som utmärker en toppspelare. Han finner fina ytor och tar hand om bollen, både i försvar och anfall. Det bevisar att när man får en ny spelare till klubben vet man aldrig riktigt hur bra denne kommer att bli för klubben.

"För Jose Enrique gäller detsamma. Man kan tro att han spelat för Liverpool i åratal. Sen har vi Jordan Henderson. Det var fint för honom att göra sitt första mål. Han ger sällan bort bollen men man kunde se att målet stärkte hans självförtroende mycket. Igen, som de övriga är han mycket lugn i trängda situationer och kan låta spelet fortgå.

Källa: liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer