Inför: Arsenal - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Arsenal - Liverpool
Liverpool får i helgen göra sin första resa vad det gäller spel i Premier League när man i morgon kommer att spela match på Emirates i London. Det är Arsenal som står för motståndet och vi får verkligen hoppas på bättre spel vad det gäller bortaplan denna säsong än vad det var förra.

I morgon påbörjas andra omgången av Premier League säsongen 2011/2012 och det är Arsenal vi möter på Emirates Stadium i London. Sist vi mötte dem där var det en match fylld av kalabalik och kaos som slutade 1-1. Båda målen gjordes på straff i 98 och 102 minuten så det var en hel del tilläggstid i den matchen. Van Persie och Kuyt var namnet på målskyttarna. Det vi ändå minns mest från den matchen var antagligen när Dalglish sa ”piss off” till Wenger när Arsenal-ikonen blev irriterad och inte tyckte att det var straff. Några minns kanske också när Flanagan och Carragher nickade ihop så Carra blev utburen på bår med hjärnskakning.

I morgon är det dock nya tag som gäller och Liverpool har verkligen haft problem med Arsenal vad det gäller spelet på bortaplan. Vi får gå tillbaka ända till februari år 2000 innan vi kan hitta våran senaste bortaseger mot dem. Den gången vann vi med 0-1 och Titi Camara var Liverpools målskytt. På de senaste tio matcherna borta mot just Arsenal har vi fem förluster och fem oavgjorda så det är ingen enkel match som kommer att utspela sig i morgon.

I övrigt historiskt sett så borde de flesta LFC-supportrar komma ihåg när Robbie Fowler gjorde två raka hattrick på Arsenal säsongerna 1994/95 och 1995/96. Ska vi vara vidskeplig så är dessutom 20 augusti en bra dag att spela på för Liverpools del. Genom historien har vi spelat tolv matcher detta datum och vunnit nio av dem, spelat två oavgjorda och förlorat en.

Head to head

Totalt i ligan: 68 vinster, 46 oavgjorda, 60 förluster

Totalt i PL: 14 vinster, 13 oavgjorda, 11 förluster

Borta i ligan: 20 vinster, 30 oavgjorda, 38 förluster

Borta i PL: 5 vinster, 8 oavgjorda, 7 förluster

 

Sex senaste på Emirates

02.04.2008 Arsenal – Liverpool 1-1 (Champions League)

05.04.2008 Arsenal – Liverpool 1-1 (PL)

21.12.2008 Arsenal – Liverpool 1-1 (PL)

28.10.2009 Arsenal – Liverpool 2-1 (Ligacupen)

10.02.2010 Arsenal – Liverpool 1-0 (PL)

17.04.2011 Arsenal – Liverpool 1-1 (PL)

 

Liverpool

De röda hade en stark första halvlek förra helgen i premiären mot Sunderland och hade ledningen med 1-0 med sig till pausen, även om den kunnat varit betydligt större. I andra halvlek tappade Liverpool allt vad spelet fotboll innefattar och släppte in en kvittering från Sunderland så matchen slutade 1-1. Många spelare i laget verkade slutkörda och det såg långt ifrån bra ut. Det var även överraskande att inte lagets konditionsstarkaste spelare, Dirk Kuyt startade matchen och endast gjorde ett inhopp. Hur det blir i morgon återstår att se men han behövs nog från start mot Arsenal. Kuyt var ju den spelare i Liverpool förra säsongen som hade både flest mål och flest framspelningar till mål trots allt.

Skador/avstängningar: Gerrard missar denna match och har nyss påbörjat lättare träning efter sin skada. Glen Johnson är tveksam efter sin hamstringskada och är inte med i truppen enligt Premierleague.com. Skrtel är tillbaka i full träning och är redo om Dalglish behöver honom och det verkar även Fabio Aurelio vara också. Även Agger som fick en lårkaka under veckan är redo för morgondagens match.

Truppen enligt premierleague.com: Reina, Doni, Kelly, Agger, Robinson, Carragher, Skrtel, Aurelio, Flanagan, Enrique, Adam, Lucas, Meireles, Henderson, Spearing, Rodriguez, Ngog, Kuyt, Downing, Carroll, Suarez

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Kelly, Carragher, Agger, Enrique, Lucas, Adam, Downing, Kuyt, Carroll, Suarez

Hur tror du Liverpool kommer att starta i morgon? Logga in och delge din åsikt i kommentarerna.

Dalglish om Arsenal:

”Vi kanske förtjänar en seger på Emirates snart. Arsenal har fått många supportrar eftersom de är väldigt underhållande att titta på men de har inte vunnit något på sex år, vilket de gärna vill ändra på. De hade en fantastisk chans förra säsongen i Carling Cup men Birmingham var det bättre laget för dagen och klev av planen som segrare.

Det är inte lätt för oss trots att Fabregas har lämnat dem, Nasri spelar kanske inte och de har några avstängningar. Det kommer att bli en svår match och de har ett lag som jag har stor respekt för så vi kommer att åka dit med ungefär samma känslor som inför matchen förra säsongen mot dem. Det kommer att vara riktigt svårspelat och förhoppningsvis kan vi göra det lika svårt för dem som de kommer att göra för oss.”

 

Arsenal

Förra helgen fick vi se när Arsenal gjorde säsongsdebut i ligan borta mot Newcastle. Matchen slutade 0-0 och nyförvärvet Gervinho blev utvisad efter bråk med Joey Barton. Även mittfältsankaret Alexandre Song var i farten och stämplade Barton på smalbenet och båda dessa herrar fick därmed tre matchers avstängning i premiären. Med general Fabregas borta ur laget och även Nasri på väg bort?, så var det inte speciellt mycket framåt för Arsenal utan det såg med andra ord rätt virrigt ut. Tidigare i veckan har man även spelat kval till Champions League då man mötte italienska Udinese på hemmaplan och vann med 1-0. Ett samarbete mellan Aaron Ramsey och Theo Walcott gav Arsenal deras första mål i tävlingsmatcher denna säsong och även en seger inför returen.

Transferaktiviteten ser hittills ut så här:

In

Alex Oxlade-Chamberline, Southampton

Gervinho, Lille

Carl Jenkinson, Charlton

Jon Toral, Barcelona

Hector Bellerin, Barcelona

Kristoffer Olsson, IFK Norrköping

Ut

Emmanuel Eboe, Galatasary

Cech Fabregas, Barcelona

Gael Clichy, Manchester City

Carlos Vela (Lån: Real Sociedad)

Denilson (Lån: Sao Paolo)

Utöver det har man gjort sig av med lite ungdomar samt lånat ut ytterligare två spelare. För att summera sommaraktiviteterna så kan vi konstatera att Arsenal har tappat i både kvalitet och bredd. Det enda man värvat in hittills som är någorlunda namnkunnigt är Gervinho och han är dessutom avstängd. I övrigt har man ännu inte funnit någon ersättare för Fabregas men ska man tro på rykten så jagar Wenger för fullt efter förstärkningar.

Skador/avstängningar: Alexandre Song och nyförvärvet Gervinho är avstängda i denna match efter att båda drabbats av Joey Barton-syndromet i senaste matchen mot Newcastle. Laget har i övrigt många som kommer att missa morgondagens match. Gibbs, Diaby, Eastmond, Djourou, Traore, Rosicky och även Wilshere missar på grund av skador. Trots att Nasri är ryktenas man för en övergång till Manchester City, så tvingas Wenger inkludera honom i truppen.

Arsenals sex senaste matcher:

Arsenal – Udinese 1-0

Newcastle – Arsenal 0-0

Benfica – Arsenal 2-1

Arsenal – New York Red Bulls 1-1

Arsenal – Boca Juniors 2-2

FC Cologne – Arsenal 1-2

Truppen enligt premierleague.com: Kommer senare

Trolig startelva enligt skribenten: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Jenkinson, Frimpong, Ramsey, Arshavin, Walcott, Van Persie, Chamack

Wenger om Liverpool:

"Liverpool är klara utmanare om titeln om man kollar på deras investeringar, men vi har spelat bra mot big four och kommer att försöka fortsätta att göra det också."

Spelare att se upp med:

*Robin Van Persie, holländaren är utan tvekan Arsenals farligaste anfallsvapen. Han är den som har gjort flest mål under försäsongen när han har mäktat med tre stycken. Förra säsongen placerade sig Van Persie på en tredje plats i Premiers Leagues skytteliga efter att ha lyckats göra 18 mål trots en del skadebekymmer.

*Theo Walcott, snabbaste spelaren i Arsenals lag. Gjorde inte Van Persie mål förra säsongen så gjorde ofta Walcott mål. Han nätade nio gånger i ligan och har även gjort ett under årets försäsong. I övrigt är han blixtrande snabb och är ju en som vår relativt sega backlinje verkligen får se upp med.

*Andrey Arshavin, känner vi alla till och vet vilka kvaliteter ryssen besitter. Han har dock varit väldigt anonym i de inledande matcherna för Arsenal men han stod för elva framspelningar förra säsongen och kommer säkerligen att få en ännu mer framträdande roll i laget i Fabregas frånvaro. Vi vet även att ryssen kan hitta målet så honom får vi också se upp med.

 

Statistik

- Reina har trots 13 försök inte hållit nollan mot Arsenal

- Förra årets match resulterade i det senaste gjorda målet i Premier Leagues historia när Kuyt satte 1-1 på straff i 102 minuten.

- Liverpool har bara vunnit tre av de senaste 20 mötena med Arsenal i Premier League.

- Arsenal vann 64% av matcherna förra säsongen när Fabregas startade och bara 31% av matcherna när han inte startade.

- Theo Walcott gör sin 200 ligamatch vid endast 22 års ålder om han startar i morgon.

- Liverpool var bäst förra säsongen i möten mellan big four-lagen och samlade ihop 11 poäng.

- Liverpool har snittat en poäng per match i sina 14 senaste bortamatcher i ligan.

- Startar Andy Carroll gör han sitt framträdande nummer 100 i Premier League i morgon.

- Gör Dirk Kuyt mål i morgon blir det mål nummer 50 för honom i ligan.

 

Övrigt

Matchen visas på tre kanaler i morgon, lördag 20 augusti. Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD visar den. Glädjande nog visas även matchen på TV3 också för de som inte har Viasats sportpaket. Klockan 13:45 startar den.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer