John W. Henry hälsar till alla svenska fans

Bild till nyheten John W. Henry hälsar till alla svenska fans
I ett soldränkt Oslo samlades igår flera hundratals LFC-supportrar på Saras Telt mitt på paradgatan Karl Johan för att avnjuta öl, gemenskap och klassiska sånger innan matchen lite senare på kvällen mot Vålerenga. En som också tog sig tid att besöka restaurangen var ingen mindre än klubbens ägare, John W. Henry.

Tillsammans med sin fru, Linda Pizzuti, sågs John W. Henry dyka upp utanför restaurangen några timmar innan matchstart och utan bekymmer tog han sig sedan tid att bekanta sig med fansen, svara på frågor och ställa upp på fotografering efter fotografering. 

Linda Pizzuti, som själv höll sig lite i bakgrunden, kunde bara iakta scenerna som utspelades när fansen fick chansen att möta John och twittrade direkt från platsen; "John försöker säga Hej till så många som möjligt, alla har verkligen varit så snälla".

För undertecknads del var det en stor ära att själv möta de båda i hög person och att dessutom få med sig hälsningar till den svenska supporterklubben och ett "löfte" (nåja..) om att LFC absolut borde titta på möjligheter till en träningsmatch i Sverige gjorde knappast dagen sämre.

När jag fick möjlighet att själv ta i hand och byta några snabba ord med John var hans första fråga "Hur det är möjligt att så många norrmänn sitter samlade här och hejar på Liverpool?" och när jag svarade att jag till och med var svensk, och att det i övrigt också var otroligt många andra svenskar på plats, blev han såklart än mer häpen. 

Jag förklarade sedan att jag till viss del skriver för den svenska supportersidan och han bad mig framföra att han verkligen förstått att LFC är "enormt även i Sverige, inte bara i Norge" innan han avslutade med att be mig "Lova att hälsa alla svenska fans som stödjer LFC" och trots det pressade läget där alla tycktes trängas runt honom var han lugn, sansad och tog sig tid till var och en. 

I bakgrunden fanns som sagt också han fru, Linda Pizzuti, och om det var folkstorm kring John var det enklare att få en pratstund med Linda, som inte tycktes imponera på de norska fansen lika mycket.

När jag således valde att prata med henne bad hon mig också framföra de varmaste hälsningarna till "alla svenska fans" och när hon efter ett tag kom på att hon aldrig varit i Sverige började hon till vår glädje tänka högt;

"John har ju varit i Sverige och alltid sagt att det är fantastiskt. Själv har jag aldrig varit där, men skulle gärna vilja. Vi borde ju såklart ha en träningsmatch där också..."

Huruvida Lindas önskan om att besöka Sverige sker i kombination med att LFC kommer på besök eller inte får vi låta framtiden utvisa. Men att vi har en ägare som sannerligen är "down to earth" och alldeles fantastisk till att ta sig tid med fansen kan vi sannerligen konstatera.

Tog han de mest sagda replikerna med sig hem till kontoret borde vi nog också ha en vänsterback på ingång ganska snart efter att fansen både bönat och bett till honom om att det är en position vi måste förstärka.


* En ära att träffa John. W Henry och höra honom hälsa till alla svenska fans!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer