Vålerenga-LFC: Femt3 raka matchen med insläppta mål

Bild till nyheten Vålerenga-LFC: Femt3 raka matchen med insläppta mål
Liverpool spelade sin näst sista träningsmatch under försäsongen i kväll mot Vålerenga i Oslo. ''the Reds'' låg under med två mål mot ett i första halvlek men lyckades få ett oavgjort resultat med sig (3-3).
Daniel Agger (x2) och Andy Carroll målskyttar. Debut för Stephen Sama.

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Robinson, Henderson, Downing, Adam, Spearing, Kuyt, Carroll.
Bänken: Doni, Ngog, Sama, Sterling, Flanagan, Aquilani, Shelvey, Kelly.

Det var en känsloladdad stämning innan avsparken på Ullevål. Liverpool-spelarna placerade blommor bakom Vålerenga-målet och Pepe Reina kysste sin blombukett innan han la ner den i gräset.

Lagen höll en tyst minut för människorna som miste livet i samband med de två terrordåden mot Norge för lite mer än en vecka sedan. Spelarna bar svarta sorgeband.

Stämingen var på topp både från Liverpool-klacken och Vålerengas berömda supporterskara ''Klanen''. Mötet började trevligt och piggt från Liverpools sida - men det skulle snabbt bli tvärtom.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 14 minuters spel. Vålerenga slog in en crossboll från vänster och Lars Strand kunde snyggt placera bollen i bortre. En tam insats från försvaret.

Bara ett par minuter därefter utökade ''Enga''. Charlie Adam kastade sig framåt och tryckte omkull en motståndare vilket fick domaren att peka på straffpunkten. Fegor Ogunde tog hand om straffen och nätade säkert från elva meter.

Liverpool var sega och hade svårt att komma igång efter de två insläppta målen. Daniel Agger var troligen den bästa spelaren i första halvlek och mäktade med tre tunga avslut på mål.

Pool skulle dock utjämna

Andy Carroll satte reduceringen i slutminuterna efter ett vackert inlägg från Downing. Centertanken tog ner bollen på bröstet och dundrade upp den i nättaket.

Början av den andra halvleken var starkare från Merseyside-klubbens sida. Stewart Downing hade flera turer på kanten, Jack Robinson sprang upp och ner men mittfältet stod för en del felpassningar och lagets försvarsspel kändes rostigt.

Robinson drog på sig en varning i den 67:e minuten - och samtidigt gjorde Liverpool tre byten. Charlie Adam, Glen Johnson och ''Robbo'' lämnade den gröna mattan till förmån för Martin Kelly, Jonjo Shelvey och John Flanagan.

David Ngog, Alberto Aquilani och ynglingen Raheem Sterling - jättelöftet som spås om en lysande framtid - ersatte målskytten Andy Carroll och två av sommarens nyförvärv, Stewart Downing samt Jordan Henderson, tio minuter senare.

Aquilani visade genast framfötterna och varför han är en man för den röda tröjan. Italienaren skickade iväg ett tungt skott med tio minuter kvar av matchen vilket resulterade i en hörnspark - där Daniel Agger fanns framme och nickade in kvitteringsmålet.

Strax över 24 000 människor fanns på plats i kväll.

Alberto Aquilani var involverad i flera farliga målchanser - återigen sköt han iväg en kanon och Vålerenga-keepern tvingades ge bort en hörna. Till publikens förvånad fanns Agger på plats vid rätt tillfälle på nytt och gjorde sin andra balja.

You'll Never Walk Alone ekade ut när domaren pekade mot avbytarbänken i slutminuterna. Tvåmålsskytten ersattes av reservlagsspelaren Stephen Sama. Tysken fick göra sin första match för Liverpool.

''the Pride of Oslo'' kämpade sig tillbaka och kvitterade med två minuter kvar. Mohammed Fellah sköt ett par meter utanför straffområdet och Pepe Reina släppte in sitt tredje mål för dagen.

LFC höjde sig till den andra halvleken och det finns en del positiva saker att ta med sig. Jordan Henderson och Stewart Downing stod för fina prestationer vilket även inhopparna Jonjo Shelvey och Alberto Aquilani gjorde. Daniel Agger även en av planens giganter.

I nästa match spelar Liverpool på Anfield - La Liga-trean Valencia kommer på besök till helgen.
Du hittar allt om senaste och kommande matcher hos den svenska supporterklubben.