Adam Morgan målskytt när Kanadas målvakt kvitterade

Bild till nyheten Adam Morgan målskytt när Kanadas målvakt kvitterade
Englands U17-landslag tog emot Kanada i världsmästerskapen på Estadio Hidalgo i Mexico i natt. Engelsmännen slarvade bort en 2-1-ledning efter att Kanada-keepern kvitterat i slutminuterna.

Liverpool har med sig sex representanter - Raheem Sterling, Adam Morgan, Brad Smith, Tyrell Belford, Matty Regan och Jack Dunn - i den engelska truppen till U17-VM.

Morgan, Sterling och Matty Regan fick chansen från start. Brad Smith, som startade premiärmatchen mot Rwanda (2-0), men blev utbytt efter 70 minuters spel, fick stå över dagens match på grund av skadeproblem.

England började bra och skapade flera farliga lägen, men de spelskickliga kanadensarna jobbade sig tillbaka in i matchen och pressade ''Three Lions''.

Adam Morgan hade ett par målchanser - dock inte samma målskörd som på akademin den gångna säsongen.

Första halvlek slutade 0-0 efter en händelserik början. Kanada skapade tre målchanser jämfört med Englands 14. Kanada-keepern fick göra fyra kvalificerade räddningar. Bollinnehavet låg på 52% för John Peacock's lag, medan motståndarna hade 48%.

Liverpool-anfallaren Adam Morgan gjorde 1-0 i den 46:e minuten via en nicktouch från en frispark. Därmed har två Pool-spelare hamnat i målprotokollet i årets VM.

England började den andra halvleken offensivt och körde full fart framåt.

Kanada utjämnade efter en målvaktstavla: Alderson klippte till med högerfoten ett par meter utanför straffområdet och Pickford lämnade retur - Jalali höll sig framme och gjorde kvitteringsmålet.

Inhopparen Blair Turgot bombade in ledningsmålet för England med knappt femton minuter kvar av matchen när han från ungefär tio meter utanför straffområdet sköt iväg en rökare upp i krysset.

Minuter senare hade Raheem Sterling likt mot Rwanda ett skott i stolpen.

Jack Dunn ersatte Nathan Redmond i den 80:e minuten, vilket betydde att Liverpool hade fyra representanter på den gröna mattan. Målvakten Tyrell Belford och halvskadade backen Brad Smith fick sitta kvar på bänken.

Kanadas målvakt Quillan Roberts kvitterade med minuter kvar efter ett skott från halva plan, bollen studsade över Pickford och in i nätet. Spelaren man sist anade klev fram.

Mötet slutade 2-2 och Kanada tog sin första poäng någonsin i ett världsmästerskap i U17-sammanhang.

I den sista gruppspelsmatchen står Uruguay för motståndet (25 juni, kl: 22.00). Finalen spelas i Mexico City den 10 juli.