Aurelio: Han förtjänade utmärkelsen

Bild till nyheten Aurelio: Han förtjänade utmärkelsen
Fabio Aurelio har öst beröm över Lucas Leiva sedan mittfältarens fantastiska säsong på Anfield och tippar på att sin landsman kommer vara en nyckelspelare för klubben under de kommande åren.

Efter en briljant säsong tilldelades Lucas ett nytt långvarigt kontrakt med Liverpool, kammade hem Standard Chartered Player of the Season-utmärkelsen samt blev framröstad som årets spelare i den röda tröjan bland besökarna hos LFC.nu.

Aurelio har varit imponerad över Leiva's utveckling sedan flytten från Gremio för fyra år sedan - och tippar att 24-åringen kommer fortsätta blomstra.

''Alla kan se skillnaden på honom nu jämfört med när han först anlände i England'', sa Aurelio till LFC Weekly. ''Han är mycket mognare, starkare fysiskt och känner till hur man vinner matcher.

''Jag tror att det var en tuff flytt eftersom han var väldigt ung när han kom hit samt att fotbollen är annorlunda i England jämfört med Brasilien. Så tillsammans med de stora förändringarna var det mycket svårt för honom i början plus att pressen ständigt fanns där.

''Enligt mig har han visat stor personlighet och förmåga att förändra saker och ting. Vi minns att supportrarna inte vara nöjda över honom i början, men han fortsatte vara tålmodig och förblev koncentrerad på sitt arbete - nu kan vi se att Lucas är en man som kan göra jobbet.

''Han har välförtjänt fått ett nytt kontrakt med klubben och vi hoppas att han kommer spendera en massa år här i Liverpool eftersom han kan bli en fantastisk spelare för oss, precis som han var förra säsongen.''

40 % av de 129.774 rösterna på klubbens webbfråga ansåg att Lucas var årets spelare, och han fick sällskap i topp fem med bland annat Luis Suarez.

''El Pistolero'' flyttade till Anfield i januari, men gjorde en häpnadsväckande inverkan, satte fyra mål och var ständigt delaktig i sina hittills 13 framträdanden för klubben. Aurelio medger att han är imponerad över hur snabbt uruguayanen anpassat sig till engelsk fotboll.

''Han har kommit till rätta väldigt snabbt'', sa han. ''Jag trodde att han skulle få kämpa med förändringen av fotbollsstilen, men han har anpassat sig väldigt bra och i de första matcherna såg det ut som han alltid spelat i Premier League.

''Vi känner oss mycket glada och bekväma att han fortsatt kan förbättra sin fotboll. Det kommer medföra mer lycka till laget. Om han presterar bättre och bättre, kommer det ha en stor inverkan.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer