Ordföranden: In Kenny We Trust

Bild till nyheten Ordföranden: In Kenny We Trust
King Kenny har skrivit på för tre år och nu känns friska vindar, nu andas hopp, nu skall det sparkas rumpa...

Jag är den förste att erkänna... När Kenny Dalglish diskuterades inför förra säsongen var jag osäker på hans status - inte som fotbollsspelare, inte som Liverpoollegendar, inte som en kunnig man vad gällde fotboll eller Liverpool Football Club - för jag var osäker på hur han stod coachningsmässigt.

När han så skrev på temporärt sattes jag alla mina känslomässiga kort på att hans insikt i vad klubben behövde fanns där av default med kunskapen om the Liverpool Way... Den sista mohikanen om ni så vill... Den sista riktigt framgångsrike uttolkaren av vad Liverpool var och borde vara.

Vissa skulle kanske säga att han är en messiasfigur eller en frälsare, men jag är som sagt var inte religiös.

Jag skall inte ens ta upp att ”han tog över i ett utsatt läge, men nu kommer han bedömas för vad han åstadkommer från start” för jag tror att mycket av vad som saknats från många tidigare managers – från Uncle Roy till Roy Hodgson – och spelare är förståelsen för vad som krävs, förståelsen för vad alla måste lägga ned för att vi skall nå våra mål.

Kenny sa från början att de spelare som inte levde upp till hans egen ambitionsnivå inom kort skulle befinna sig någon annanstans än på Anfield, så off season skall bli intressant.

Kanske skall man – även om KD kanske inte var inblandad direkt i detta – se t ex Torres övergång i detta ljus.

Kenny Dalglish handlar inte bara om en quick fix, Kenny Dalglish handlar om att återställa Liverpool Football Club till dess forna position inom fotbollen – och det kommer och bör få ta tid.   

You'll Never Walk Alone!

 

 

 

 

 

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer