Carra: Ålder är ingen ursäkt

Bild till nyheten Carra: Ålder är ingen ursäkt
I en intervju i senaste numret av LFC Weekly säger Jamie Carragher att han fortfarande känner sig pigg som en lärka i kroppen och hoppas kunna spela två år till på toppen.

"Jag tror ärligt talat att ålder sitter i folks huvuden. Om en äldre spelare har en dålig match så kanske han börjar leta efter ursäkter, men jag känner mig inte annorlunda än för några år sedan", säger den 33-årige vicekaptenen.

"Det var en kort period när jag spelade högerback, som borta mot West Bromwich. Jag vet inte om det var för att vi inte hade spelat på länge eller för att det var extremt hett på planen, men jag kände att jag inte gjorde någon bra match. När du spelar i en position där det handlar om mycket springande så känner du också av intensiteten mer. Det är annorlunda när man spelar mittback."

Carra anser själv att han är i toppform och att kroppen lika stark som någonsin tidigare, men han tar inte sin plats i laget för given.
"Folk brukar alltid fråga mig om framtiden, men det är alltid upp till managern. Det är han som avgör om du blir uttagen eller inte. Om jag skulle komma till det stadiet att jag sällan får spela men fortfarande känner att jag har mer att ge så vet jag inte riktigt vad skulle ta mig till. Jag skulle hata att lämna Liverpool. Jag skulle hata om min karriär slutar på det sättet, eftersom jag älskar att spela fotboll."

"Jag tycker att jag förtjänar min plats just nu och kan jag hålla den här nivån i framtiden, så ser jag ingen anledning till varför jag inte skulle få fortsätta att spela i startelvan."

"Det är klart att man tvingas till vissa uppoffringar som spelare, men om man jämför med hur andra människor lever och vilka uppoffringar de tvingas till i sin vardag, så är det inga riktiga uppoffringar."

"Steven Gerrard och jag har inte mycket till socialt liv, speciellt nuförtiden när förberedelserna inför matcher har blivit så viktiga. Både Stevie och jag har också spelat många matcher för klubben när vi inte har varit helt friska. Men du vill alltid spela, du vill inte svika laget och du är alltid rätt för att mista din plats i laget."

"Jag har alltid fungerat som så att jag måste vara 100-procentigt skadad för att missa en match".


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer