FSG positiva över Dalglish's position

Bild till nyheten FSG positiva över Dalglish's position
En av de stora snackisarna i Liverpool-lägret för tillfället är om Kenny Dalglish ska tilldelas ett permanent kontrakt efter säsongens slut, eller om Fenway Sports Group väljer att satsa på någon annan.
Uttalandena från FSG är positiva. Diskussionerna har pågått under tre veckors tid. Namnrättigheterna köps av investerare om ny arena byggs.

60-årige Kenny Dalglish tog över som tillfällig manager för resten av säsongen i början av januari efter att Roy Hodgson fått sparken efter sex månader i Merseyside-klubben.

Resultaten har varit bättre under Dalglish's ledning, och Liverpool är det näst bästa laget sätt till formen inom ligaspelet just nu.

Diskussioner om ett permanent kontrakt för Daglish har pågått i tre veckor, men konsortiumet under ledningen av John W Henry och Tom Werner, är enligt FSG:s president nöjda över skottens arbete i Pool.

''Vi har en tagit en avvaktande hållning'', säger Fenway Sports Groups president Sam Kennedy till BBC News.

''
Samtalen förs nu med de lämpliga personerna - Ian Ayre (verkställande direktör), Damien Comolli (chef för fotboll) samt ägarskapet.''

''Men jag tror att han (Dalglish) gett alla ett rejält lyft. Han är en underbar människa och han brinner för klubben.''

En annan fråga som FSG håller på att diskutera är om Anfield ska få en ombyggnad eller om man ska bygga nytt i Stanley Park. Om de väljer det sist nämnda alternativet, kommer en affär för namnrättigheterna att bli officiell, men det tros att FSG:s
bästa alternativ skulle vara att ligga kvar på den befintliga marken.

''Jag kan bekräfta att en affär för namnrättigheterna bara kommer ske om Liverpool flyttar till en ny stadion. Anfield kommer alltid att vara Anfield.''

''Det vi gjorde på Fenway Park (Boston Red Sox's stadion)
var att vi ökade intäkter från våra sponsorer, vi inte behövde göra en affär för rättigheterna där utan istället bevara stadions namn.''

Kennedy försäkrade också att klubbens värvningspolicy endast kommer baseras på talang efter klubbens tröjsponsor Standard Chartererd sagt att det skulle vara bra kommersiellt om Liverpool signade en spelare från Asien.

''Red Sox köpte Daisuke Matsuzaka från Japan för fyra år sedan, och alla
sa att detta var av affärsmässiga skäl.''

''Men varje spelare vi köper till Red Sox eller Liverpool kommer köpas för deras insats på planen, och inte av affärsmässiga skäl. Att vinna kommer först, business kommer i andra hand.
Business stöder verksamheten på planen.''

Kenny Dalglish som manager eller att ta in någon annan? Stanna kvar på Anfield eller bygga nytt i Stanley Park? Lek med tanken att Liverpool letar efter en asiatisk spelare: vem skulle du vilja se? Logga in och kommentera.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer