Youth Cup-äventyret över för Liverpool

Bild till nyheten Youth Cup-äventyret över för Liverpool
Liverpools juniorer åkte i dag ut ur FA Youth Cup efter förlust inför mer än 10 000 åskådare på Anfield mot Manchester United. Gästerna vände ett 2-0-underläge till vinst med 2-3.
Domaren visade ut fyra spelare. Adam Morgan tvåmålsskytt och skadad. United-supportrar arresterade.

Söndagen skulle bli en en trevlig tillställning på Anfield inför 10,199 åskådare. Det började Liverpools väg efter att laget gått till pausvilan med 1-0 tack vare att Adam Morgan funnit nätmaskorna. Raheem Sterling passade fram bollen i djupled till Morgan som tog emot och enkelt kunde lägga tunnla United-keepern.

Drygt tio minuter in i andra halvlek uttökade Liverpool sin ledning till två mål mot noll och Morgan satte sitt andra mål för dagen. Adorjan fick fram bollen till Smith som slog in ett inlägg i boxen. Morgan fick fötterna på bollen och firade med att höja fem fingrar mot United-supportrarna.

Tre minuter senare såg Stephen Sama rött efter att klumpigt dragit ner en motståndare. Domaren pekade samtidigt på straffpunkten. Pogba tog hand om straffen och fintade bort Belford mellan Liverpools stolpar. Anfallaren satte straffen men domaren varnade honom och Pogba fick lägga om straffsparken.

Det tog bara fem sekunder innan Pogba även fått se rött. Domaren fick antagligen en onödig kommentar från United-spelaren. I vilket fall som helst kunde Cole reducera för Red Devils.

Rafael Morrison kvitterade för bortalaget i den 62:e minuten. Cole lurade Smith på högerkanten och slog in bollen mot en omarkerad Morrison som enkelt kunde göra 2-2.

Tvåmålsskytten Adam Morgan lämnade planen skadad i matchminut 73.

Publiken gjorde sig redo för förlängning medan Rafael Morrison ville annat. Morisson dundrade in 2-3 på volley och Man U hade vänt på steken.

Conor Coady och Tyler Blackett började bråka strax innan stopptid. Spelarna drog i varandras tröjor vilket gjorde Coady vansinnig. Scousern putade undan Blackett och domaren visade ut både Conor och Tyler. Fyra utvisningar och lagen fick tvingas spela med nio spelare vardera under de resterande minuterna. Coady blödde från näsan.

Liverpool lyckades inte göra något kvitteringsmål undet stopptiden och Man United tog sig vidare till semifinal där de ställs mot Chelsea. Rodolfo Borrell var mycket besviken strax efter slutsignalen. Liverpool tappade en 2-0 ledning med 30 minuter kvar av matchen.

I övrigt arresterades sex United-supportrar, sex stycken kastades ut samt en kan vänta sig avstängning på sex år efter att ha tänt en rökbomb i Anfield Road Lower. United-supportrarna sjöng också sånger om Hillsborough och Heysel på en Youth Cup-kvartsfinal. Man blir inte förvånad.

Liverpool U18: Belford, Flanagan, Smith, Wisdom, Sama, Coady, Sterling, Roddan (McGiveron 63), Morgan (Silva 74), Adorjan, Suso (Ngoo 88). Resterande avbytare: Stephens, Mukendi.

* Adam Morgan fortsätter ösa in mål för u-18.