Kuyt: Den bästa känslan någonsin

Bild till nyheten Kuyt: Den bästa känslan någonsin
Dirk Kuyt är mannen man talar om i England efter att holländaren gjort ett hattrick mot ligaledande Manchester United i dag. Kuyt beskriver sina tre mål som den bästa känslan någonsin, och tackar även lagkamraten Luis Suarez.

Luis Suarez dribblade bort United-försvaret på ett magiskt sätt och serverade fram bollen till Dirk Kuyt i matchens 34:e minut vilket betydde 1-0 för Kenny Dalglish mannar.
Bara fem minuter senare slog uruguayanen in bollen från högerkanten och tack vare Nanis tillbakanick kunde Dirk göra Pools andra mål i matchen.

Kuyt, som enligt rykten snart kommer tilldelas ett nytt kontrakt, gick omkull strax utanför Manchester Uniteds straffområde i den 65:e minuten.

Suarez gjorde sig redo för att lägga frisparken och efter Edwin Van der Saars målvaktstabbe då 40-åringen klumpigt lämnade en retur på frisparken fanns samma Dirk Kuyt framme och gjorde sitt tredje mål för dagen. Suarez var därmed delaktig i samtliga tre mål.

Kuyt var nöjd när han intervjuades hos den officiella hemsidan strax efter slutsignalen:

- Det är perfekt, man drömmer alltid om att få göra ett hattrick. Att få göra tre mål mot United är den bästa känslan någonsin. Jag är mer än nöjd och vill verkligen tacka Luis (Suarez) för hans fantastiska prestation och för att han var delaktig vid samtliga mål.

- Varje hattrick du gör för din klubb är speciella men att göra ett framför the Kop och fira tillsammans med supportrarna var fantastiskt.

- Det är första gången jag gör tre mål sedan jag lämnade Feyenoord 2005, jag brukade göra en del när jag spelade i Holland. Det var inga svåra mål att göra. Dock räknas målen hur de än ser ut och jag är mer än villig att ta emot dem.

Liverpools nummer 18 menade att dagens seger var en perfekt födelsedagspresent för manager Kenny Dalglish.

- Vi önskade alla honom ett grattis på sin 60-årsdag och i dag fick han sin present. Jag tror inte du kan önska dig mer. Vi signerade en tröja för honom i fredags och det var bra när alla var tillsammans. Det är bra att saker är mer positiva.

- Det var grymt när våra supportrar sjöng ''Happy Birthday to Kenny'' och atmosfären var från avspark och matchen igenom otrolig. De var bakom oss och det är skönt att ha dessa supportrar eftersom de hjälper oss en del.

Kuyt gav också en eloge till Andy Carroll som gjorde sin debut i den röda tröjan när engelsmannen sprang in på Anfields gröna gräsmatta i den 74:e minuten.

- Vi har snackat om Luis och hur bra han varit hittills och alla kan se hans inflytande. Vi väntade på att Andy skulle bli redo för spel och han har jobbat bra för att nå dit. Det var fantastiskt att se honom få göra debut.

- Jag tycker han visade en del kvaliteter och vi vill nu fortsätta och bygga vidare på dagens vinst. Förhoppningsvis kan vi komma in i en positiv runda och börja med att få ett bra resultat i Portugal på torsdag, avslutade tremålsskytten.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer