Dirk Kuyt sänkte Man United med hattrick

Bild till nyheten Dirk Kuyt sänkte Man United med hattrick
Liverpool besegrade Manchester United med 3-1 på söndags eftermiddagen. Dirk Kuyt satte samtliga tre mål och Andy Carroll fick debutera på ett soligt Anfield.

Kuyt gav Reds ledningen efter 34 minuters spel efter att nyförvärvet Luis Suarez haft lekstuga med United-försvaret. Uruguayanen dribblade bort runt fem spelare och fick fram bollen till Dirk Kuyt som enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

Fem minuter senare var det dags för holländaren att finna nätmaskorna igen. Efter ett inlägg från högerkanten hamnade bollen hos Luis Nani som nickade bollen rakt in i eget straffområde. Kuyt stod fri och nickade in 2-0. Det hettade till rejält strax innan pausvilan.

Jamie Carragher attackerade Nani brutalt och portugisen lämnade planen gråtandes på bår. Carragher fick turligt bara gult kort. Rafael fällde Lucas minuter senare vilket resulterade i ett bråk lagen emellan.

Man United började den andra halvleken bättre än första men lyckades inte skapa något riktigt farlig innan Dirk Kuyt återigen var framme. Luis Suarez slog en frispark där bollen hamnade rakt på Edwin Van der Saar som lämnade retur. Kuyt gjorde både Liverpools och sitt tredje mål för dagen.

Andy Carroll debuterade med runt 15 minuter kvar. Kenny Dalglish log från öra till öra när The Kop sjöng Happy Birthday till skotten som fyllde 60 i fredags. Javier Hernandez satte Manchester Uniteds tröstmål i slutminuterna efter ett nonchalant försvarsspel från Pool.

I övrigt skapade United inte speciellt mycket förutom en stolpträff från Dimitar Berbatov i den första halvleken samt en boll som Raul Meireles rensade undan från mållinjen.

Dirk Kuyt blev första Liverpool-spelaren sedan Peter Beardsley 1990 (då King Kenny var manager) att göra tre mål mot Man United.

Liverpool plockade samtliga tre poäng och i nästa ligamatch väntar bortamöte med Sunderland på Stadium of Light. På torsdag är det dags för åttondelsfinal i Europa League mot Braga i Portugal. Du följer allt om senaste och kommande matcher hos den svenska supporterklubben.