LFC - Sparta Prag 1-0

Bild till nyheten LFC - Sparta Prag 1-0
Efter över 80 minuter av nervositet, slarviga avslut, bortslagna passningar, skador och tveksamma defensiva ingripanden så lyckades Kuyt på sitt speciella viss vara på precis rätt plats vid rätt tillfälle.

FÖRSTA HALVLEK:

King Kenny ställde upp laget med numera ordinarie högerbacken Martin Kelly som högerback, Grekiskt och danskt i mitten med den lovande skotten Danny Wilson som vikarierande vänsterback, 4 naturliga mittbackar om man ska kategorisera allround backar likt Kelly & Wilson.

På mittfältet kamperade de hårfagra Lucas och Poulsen på mittfältet bakom en offensiv trio bestående av Träsko-Maradona Kuyt, Volleygeniet Meireles och ägghuvudet Joe Cole.

Längst fram jagade en ensam N'Gog.

Hemmalaget börjar bäst och efter bara några minuter tar en Sparta försvarare bollen med handen i eget straffområde men domaren bedömde det var en ofrivillig hands.

Sparta tar sig mer in i matchen och skapar lite farligheter som Reina och försvaret dock har hyfsat god kontroll på tills Reina helt missbedömer en hörna som försvaret panikrensar undan.

Liverpool skapar dock de farligaste chanserna i första halvlek som t.ex. Kyrgiakos välplacerade nick på hörna, Meireles löpning in i straffområdet där han kastar sig för att nå bollen men p.g.a att bollen studsar innan kan han inte få den på boll och sedan så kommer Cole efter att karaktäristiskt skärt in från kanten för att få ett skottläge nästan lyckas överlista Blazek i målet, farligast hade de nog blivit om han träffat en icke-offside stående Kuyt som nästan fick den i ryggen en styrning målvakten inte hade haft en chans på.

Noterbart är dock att Sparta var farliga när man kontrade och med lite mer flyt och skärpa hade de kanske gjort 1-0 i stället.

ANDRA HALVLEK:

King Kenny ändrade taktiken från ett 4-2-3-1 till ett 4-4-2 där Kuyt flyttades från högerkanten upp på topp samtidigt som Meireles fick sin älskade högerkantsroll, där han dock spelar ganska centrerat samtidigt som både Kuyt & N'Gog tenderade att glida ut på den ganska tomma högerkanten.

Han tvingades i halvtid bytta ut en av första halvleks bästa spelare Martin Kelly p.g.a känningar vilket är klokt med tanke på att han nyss varit småskadad. In kom vice-kaptenen, legendaren - Jamie Carragher som förvisso inte älgade fram längst kanten eller slog fina inlägg (Imponerande inläggfot hos Kelly) så skötte han defensiven strålande och bjöd på en crossboll som polaren Gerrard på läktaren hade varit stolt över.

Väl i andra så betydde den taktiska ändringen att man riskerade lite mer vilket tyvärr ledde till att Sparta kunde ta tag i matchen och skapa flera farligheter som man inte lyckades utnyttja efter flera slarviga och missriktade avslut.

Liverpool tog dock över matchen när Sparta började tröttna, spela på resultatet och backa hem.

Man skapade flera målchanser där den främste målsumparen var den franske långben på topp som t.ex. bommade ett bra läge med vänsterfoten där han i stället sparkade ett stort hål i luften funktionärerna fick laga med hjälp av en hel rulle silvertejp.

Ett annat läge kom till efter att Kuyt upptäckt en okänd del av planen allra längst ut till höger från vilket han dök upp och frispelade N'Gog men målvakten som läst Kuyts passning kunde parera N'Gogs skott som då gick rakt på målvakten. Lille Joe Cole lyckades nästan peta in returen men skrämdes bort av en vilt flaxande Blazek.

Ett par missade chanser senare (11 avslut totalt varav 10 gick på mål) fick man en hörna från vänster som Meireles slog in mot målområdet där Kuyt hade sprungit sig ifrån sin markering och nickade in de avgörande 1-0 målet som trots farligheter som en jättemiss av N'Gog när Cole skapat ett friläge ur inget och en farlig Sparta frispark så lyckades man hålla ut resten av matchen.

Nästa omgång - Sporting Braga som gick vidare med totalt 2-1 efter ha vänt 0-1 till 2-1 på hemmaplan mot Polska Lech Poznan.

Man of The Match (enligt skribenten) - Joe Cole med tuff konkurrens av målnickande Kuyt och Kelly som nog tagit hem det ifall han spelat andra halvlek.