Carra om Kenny, Carroll och Torres

Bild till nyheten Carra om Kenny, Carroll och Torres
Jamie Carragher har snackat med Talksport om King Kenny, Andy Carroll och Fernando Torres.
Här är vad vår vicekapten hade att säga.

Vad exakt är det som har förändrats sedan Kenny Dalglish tog över som manager? 

"Hans blotta närvaro, den person han är. Han sporrar fansen, spelarna och hela klubben. Det är Kenny Dalglish. Jag behöver knappast tala om för någon vad han betyder för Liverpool Football Club. Vi spelade oavgjort hemma mot Wigan och vi spelade inte alltför illa, men om vi hade haft det resultatet för fyra månader sedan så hade reaktionen förmodligen varit annorlunda. Det visar Kennys närvaro och hur han lyckas få över fansen på sin sida. När spelarna och fansen är eniga och drar åt samma håll så är det oftast ett oslagbart team. Den känslan har vi inte haft här på minst 18 månader. Självklart måste vi bli ännu bättre på planen och förstärka laget och det är också något som managern kommer att göra i sommar."

Det ser ut som att Liverpool spelar med större frihet och bättre självförtroende nu, stämmer det?

"Ja, jag tror det. Det ger sig själv i och med segrarna på slutet. Media och fans är också mer positiva. Alla managers har olika idéer. Roy Hodgson var väldigt organiserad och gillar när spelarna är hårda och spelar på ett speciellt sätt. Han hade framgång med sin filosofi tidigare, men det fungerade inte alls för oss i början av säsongen. Sedan kom Kenny in, med helt andra åsikter om hur fotboll ska spelas. Han kommer från en annan kultur. Steve Clarke har också förstärkt ledarstaben. Det tog ett tag att komma igång, men nu ser det ut som att vi är på gång och förhoppningsvis kan vi fortsätta att plocka poäng."

Har det varit stunder under säsongen då du uppriktigt oroat dig för Liverpools framtid?

"Varje dag! Ärligt talat har det känns så ett litet tag. Jag och Stevie är så känsligmässigt involverade att det som sker i klubben påverkar hela ditt liv. Det har varit tufft att komma hem när vi inte spelat bra och förlorat matcher. Fans, vänner och familj - alla påverkas av det. Men just nu är det skönt att vi har kommit vidare och pressen har lättat något tack vare de senaste segrarna. Fansen börjar prata om att vi fortfarande kan nå en topp 4-placering och jag skulle älska det. Men just nu är jag bara lycklig över att vi vinner matcher och att jag kan komma hem med ett leende på läpparna efter en match. Jag oroar mig inte över ligatabellen."

Hur spännande tycker ni spelare att det är med nyförvärven Luis Suarez och Andy Carroll?

"Jag är precis som en supporter i det fallet. Jag blev överlycklig när klubben gick ut och meddelade att vi hade lyckats värva Carroll och Suraez. Luis har fått en suverän start med ett mål, men det är hans insatser på planen som jag är mest nöjd med. När Andy kommer tillbaka så ser det ut som att de kan bilda det perfekta anfallsparet. Andys styrka och storlek och så Suarez med sitt målsinne, spelsinne och teknik. Det ser bra ut."

Våra nya Keegan och Toshack?

"Dom var fantastiska för Liverpool på 70-talet, men vi måste se framåt. Men om Suarez och Carroll kan göra ett lika stort intryck på laget så är det verkligen positiva nyheter för klubben".

Var det rätt tidpunkt för Torres att flytta och rätt av Kenny att sälja honom?

"Jag tror inte att det handlade om att Kenny ville sälja honom. Fernando hade bara kommit fram att han ville prova lyckan någon annanstans och han ville uppenbarligen flytta redan i somras, men bestämde sig för att stanna. Jag tänker inte kritisera honom, han har fått tillräckligt med kritik. Jag hade gärna sett att han stannat hos oss eller i alla fall säsongen ut. Under två-tre säsonger här var han världens bästa forward. Och som vi spelade före jul ansåg nog också Chelsea att det var rätt tidpunkt att försöka köpa loss honom. Tajmingen hade förstås kunnat vara bättre, men som vi spelade i början av säsongen så var det kanske inte så konstigt."

"Men nu har det hänt och jag önskar Fernando lycka till. Men jag är mer nöjd med vilka vi har fått in som hans ersättare. Nu blickar vi framåt istället."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer