Suarez: Kenny är en legend

Bild till nyheten Suarez: Kenny är en legend
Nyförvärvet Luis Suarez har sagt att Kenny Dalglishs roll i Liverpool gjorde det lättare för honom att bestämma sig för var hans spännande framtid skulle fortsätta.

Den uruguayanska stjärnan som spelade VM blev Liverpools dyraste värvning någonsin fram tills det att man köpte Andy Carroll från Newcastle United.

Den före detta Ajax anfallaren avslöjade att hans nya manager försökte prata spanska med honom när de träffades.

”Han (Dalglish) är en person som man hyser stor respekt för endast några minuter efter det att man träffat honom,” sa Suarez till LFC Weekly i sin första intervju med en förberedd media på Anfield.

”Han försökte prata spanska med mig – 'hola, bienvenido' (hej och välkommen) – och jag blev imponerad. Han är synbart en stor legend här i klubben och i staden, men jag tycker att det är viktigt att skaffa sig en egen uppfattning och inte gå efter vad andra har berättat. Han har verkligen levt upp till den omtalade legenden i mina ögon.

”Jag kunde snabbt se att Dalglish är den sortens manager som jag kan relatera till och han är väldigt beslutsam om att få laget till att spela på ett speciellt sätt – den sortens attraktiv fotboll som jag gillar att spela.

”Han var väldigt angelägen om att få hit mig och om där var någon som hade inflyttande över min flytt så var det han. Han är otroligt ambitiös om klubben och är övertygad om att han kan leda den tillbaka till toppen. Jag är här nu, och vill inte göra honom besviken på något sätt.”

Att spela längst fram i Liverpool innebär en viss press för en ung Sydamerikan – press som redan finns där i och med att han spelar med tröja nummer 7, som en gång bars av hans nuvarande manager.

Men för Suarez verkar det inte vara några problem.

”I Ajax lärde jag mig att man var tvungen att ha perspektiv på livet och fotbollen,” sa han. ”Jag är medveten om att summan som Liverpool betalade för mig var stor, men det är inget som jag tänker på. Där kommer att vara mycket press på mig som jag måste lyckas hantera, men varje gång som jag sätter foten på planen njuter jag av det. Där är ingen mening med att vara här om jag inte hade njutit av det.

”Somliga spelare blir som besatta av pressen som sätts på dem och försöker övervinna den, men jag tror att det viktigaste är att vara sig själv – försöka göra sitt bästa och det man tror på.”

Källa: LFC.TV

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer