Inför: Wolverhampton - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Wolverhampton - Liverpool
Liverpool reser till Molineux för att försöka knipa sin första trepoängare under Kenny Dalglishs ledning. Efter ett oavgjort resultat i Merseyside-derbyt och fortsatt utan ledarna Steven Gerrard och Jamie Carragher står Reds inför en svår uppgift på bortagräs mot Wolves - som besegrade Liverpool på hemmaplan i det förra mötet.

Wolverhampton vann mot Liverpool på Anfield i det senaste mötet mellan de båda klubbarna. Stephen Ward gav gästerna ledningen drygt 60 minuter in i matchen och sedan dess har Wolves vänt på steken rejält.

Hemmaseger mot Chelsea och väldigt nära ett kryss på bortplan mot Man City i den senaste omgången för att nämna några av framgångarna jämfört med den förra delen av säsongen.

Ser man till historiken har Liverpool haft det svårt mot Wolverhampton. Vi får gå tillbaka tills den 10:e april 1979 för att hitta den senaste vinsten för LFC. Alan Hansen nätade i den 33:e minuten (1-0). Kenny Dalglish startade.

Head to head: (endast ligaspelet)

På Molineux: 14 vinster, 10 oavgjorda och 21 förluster.
Totalt i ligan: 44 vinster, 17 oavgjorda och 30 förluster.

Sex senaste på Molineux:

26.02.1980 Wolverhampton – Liverpool 1 - 0        
25.11.1980 Wolverhampton – Liverpool 4 - 1        
29.08.1981 Wolverhampton – Liverpool 1 - 0        
27.08.1983 Wolverhampton – Liverpool 1 - 1         
21.01.2004 Wolverhampton – Liverpool 1 - 1     
26.01.2010 Wolverhampton – Liverpool 0 - 0    



Wolverhampton
Tippades på förhand som en av kandidaterna till att trilla ur Premier League i år. För Wolves har det gått exakt som experterna föreställde sig, tills mötet med Liverpool den 29:e december 2010.

Wolverhampton var tillsammans med ett par andra klubbar det sämsta laget i de fyra högsta divisionerna på bortaplan men man lyckades dock vinna mot Liverpool Football Club på Anfield.

Vinst mot Chelsea och nästan ett oavgjort mot Man City på City of Manchester Stadium efter en enorm kämparglöd (4-3) har fått igång McCarthys mannar rejält. Det är ingen lätt match för Liverpool som väntar.

The Wanderers behöver varje poäng de kan få för att klättra upp från bottenträsket och med stort självförtroende sedan tidigare möten med Liverpool bäddar det ännu bättre.

Intressant fakta inför matchen är att Wolverhampton och Liverpool är två av de sämsta klubbarna på bortaplan. Fyra poäng har vargarna lyckats kriga sig till - tre pinnar efter jumbons skräll på L4.

Det blir ett kärt återseende för snart 23-årige Adam Hammil som inledde sin karriär i Liverpool där han spelade mellan 2006 och 2009. Hammill lyckades aldrig ta sista klivet till en startplats i Liverpool och blev utlånad till fyra klubbar under sin treåriga period på Merseyside.

Mittfältaren lyckades dock bättre i Barnsley de två senaste åren. Något som Wolverhampton haft koll på. I torsdags signade Hammill på ett kontrakt på tre och ett halvt år för WWFC.

Dave Edwards missar mötet på grund av sjukdom. Sylvain Ebanks-Blake missar enligt Premier League och BBC:s officiella webbplaster också matchen men anfallaren är uttagen till truppen. Dessutom är Michael Kightly och Michael Mancienne oaktuella.

Efter tre matchers avstängning är George Elokobi tillbaka. Jody Craddock och Karl Henry kan komma till att starta efter spel i veckans FA Cup-match mot Doncaster.

Manager Mick McCarthy inför matchen:
Kommer senare.

Wolverhamptons sex senaste matcher:
Wolverhampton – Doncaster 5 - 0 (FA Cup)
Man City – Wolverhampton 4 - 3 (Premier League)
Doncaster – Wolverhampton 2 - 2 (FA Cup)
Wolverhampton – Chelsea 1 - 0 (Premier League)
West Ham – Wolverhampton 2 - 0 (Premier League)
Liverpool – Wolverhampton  0 - 1 (Premier League)

Wolverhamptons trupp enligt Premier League: Hahnemann, Mouyokolo, Foley, Jarvis, Jones, Ward, Fletcher, Ebanks-Blake, Stearman, Mujangi Bia, Vokes, Milijas, Elokobi, Hill, Hennessey, Hunt, Bent, Zubar, Batth, Doyle, Craddock, Henry, Hammill.

Trolig startelva enligt skribenten: Hennessey, Zubar, Berra, Stearman, Hunt, Jones, Jarvis, Milijas, Doyle, Ward, Fletcher.
 
Spelare som kan sätta stopp för Liverpool:
= Steven Fletcher, den 23-årige engelska anfallaren är Wolverhamptons bästa målskytt denna säsong. Fletcher har hittills gjort sex mål. Steven hämtades i somras från Burnley och har snabbt blivit en publikfavorit på Molineux.

= Sylvain Ebanks-Blake, tidigare Manchester United-spelaren har sedan han ritade på kontraktet för Wolves 2008 hunnit göra 37 mål 62 matcher. Snabb, teknisk, kan göra det oväntade. Fyra mål denna säsong.

= Kevin Doyle, irländsk anfallare med förflutet i Reading. Doyle har kommit igång denna säsong med målskyttet och funnit nätmaskorna vid fem tillfällen. Är tillsammans med Ebanks-Blake och Fletcher ett farligt vapen att tillgå i offensiven för vargarna.

Liverpool
Dalglish tog sin första poäng som Liverpool-manager mot Everton vilket alltid är något positivt att ta med sig. Återigen börjar Liverpool en match starkt och har allt i egna händer men i slutändan är man laget som tappat poängen. Ett stort problem som kan komma till att kosta Liverpool rejält om poängförlusterna fortsätter ramla in.

Kenny väntar fortsatt på sin första seger. Skulle han inte vinna i morgon heller har King Kenny fått den sämsta starten som manager på 83 år. George Patterson innehar fortfarande rekordet på sex matcher. Å andra sidan kunde Dalglish inte fått en svårare start med bland annat matcher mot de två största rivalerna Manchester United och Everton.

Undertecknad var på plats i Kenny Dalglish comeback på Anfield mot Everton efter 20 år vid sidlinjen. En sak som är säker är att supportrarna och alla överlag som är involverade i Liverpool FC fått tillbaka ett leende på läpparna igen.

Stämningen i The Kop har börjat ta fart igen efter stormigheter under Roy Hodgsons sejour. Ett par raka vinster och mål gjorda kan få igång den röda maskinen igen. Spelet var bra mot Everton men som tidigare nämnt tappar vi en ledning som i början var trygg sett till hur vi kontrollerade samt målchanserna som radades upp.

Martin Kelly fortsätter imponera och bör ha en plats i elvan även mot Wolverhampton. Glen Johnson på högerkanten som så många talat om måste enligt mig testas. Johnson ser rädd ut, tappar bollen och vågar inte utmana som försvarare. Om det är rätt läge att testa kombinationen i denna match tror jag inte. Vi har en hemmamatch mot Fulham i veckan som kommer, där har vi ett utmärkt läge.

Liverpool har ''bara'' två spelare som missar matchen men det är inte vilka som helst. Steven Gerrard och Jamie Carragher. Scousernas ledning på planen saknas rejält och kan vara en av nycklarna som saknas till varför vi inte klarar att hålla en ledning.

Manager Kenny Dalglish inför matchen - Svar på frågan:
Förväntar du dig en liknande insats från Wolves som den vi såg på Anfield? ''Jag hoppas att de kan framstå som sämre, men det är inget jag förväntar mig. De går in i matchen med mycket självförtroende tack vare deras senaste insatser. Vi måste kunna matcha dem.''

Liverpools trupp enligt Premier League:
Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Lucas, Meireles, Kuyt, Cole, Rodriguez, Torres, Gulacsi, Aurelio, Kyrgiakos, Poulsen, Shelvey, Babel, Ngog, Spearing, Pacheco.  

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Lucas, Spearing, Rodriguez, Kuyt, Meireles, Torres.

Vilket lag tror du att Kenny Dalglish väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.


Klubbarna i tabellen
På 22 spelade ligaomgångar har Wolverhampton skrapat samman 21 poäng jämfört med Liverpools 26. Wolves har vunnit sex matcher, spelat tre oavgjorda samt förlorat vid 13 tillfällen.

Liverpool har sju segrar, fem oavgjorda och 10 förluster i bagaget. 24 mål gjorda och 38 insläppta för Wolverhampton. Liverpool har gjort 27 strutar och släppt in 31. Hyfsat jämna lag som möter varandra på lördags eftermiddagen.

Statistik
* Ingen spelare från Liverpool har lyckats göra hat-trick mot Wolves. Kommer det i morgon, Fernando Torres?
* Liverpools största seger på Molineux kom i september 1968 när man vann med sex mål mot noll.
* Största förlusten kom i början av 80-talet. 4-1 vinst för Wanderers.
* Liverpool har hållit nollan i två av de nio senaste mötena mot Wolverhampton på bortaplan.
* Pepe Reina och Martin Skrtel har startat alla 22 ligamatcher för Liverpool denna säsong.
* Fernando Torres har med sina sju mål gjort flest strutar för Liverpool i Premier League 2010/10. Båda av spanjorens mål borta har kommit under de första sju minuterna av matcherna.
* Liverpool har vunnit en av de senaste åtta matcherna i alla turneringar - mot Bolton på nyårsdagen.
* Liverpool har inte hållit nollan på sex matcher vilket är den längsta perioden sedan oktober 2007.
* Wolverhampton har vunnit fem gånger på hemmaplan under den nuvarande säsongen. Segrar mot Chelsea och Man City.
* I de 12 senaste mötena hemma och borta har Wolves vunnit fem och förlorat fyra. Samtliga förluster har kommit på Anfield.
* Dalglish nätade två gånger som spelare i 3-1 segern i mars 1978 som för övrigt var skottens första match mot lördagens motstånd.

Övrigt
Matchen visas direkt från Molineux med avspark klockan 13:45 på Viasat Fotboll och Viasat Sport HD. Morgondagens domare heter Martin Atkinson, som assisteras av Sian Massey & Glenn Turner. Glöm inte att delta i supporterklubbens resultattävlingar. Mer information på startsidan (krävs att du är medlem).

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer