Ordföranden:Besvikelse och hopp!

Bild till nyheten Ordföranden:Besvikelse och hopp!
En handfull Scousers sjunger ut Old Trafford och jag rös faktiskt när YNWA trängde igenom, över, de lama manc-försöken till sång. Sedan en straff för manyoo på OT, ett rött kort för Liverpool och allt är som vanligt - eller?

Jag är lite kluven så här i efterhand och visst skall det sägas att visst är jag besviken...

En mycket tveksam straff i första minuten - fanns minimal kroppskontakt - gav oss en ordentlig uppförsbacke. En uppförsbacke man inte behöver på Old Trafford.

Delvis så vet man att billiga domslut går med Fergie and his boys - framförallt på OT - men så tidigt är jobbigt mot vilket lag som helst. Mot serieledarna på deras hemmaplan... Nicht Gut!

Ändå tycker jag vi tar matchen till Uniteds planhalva efter det, även om vi inte spelar ut dem.

När så Webb friar Rafael efter sin tvåfotsmarkering så tänkte undertecknad att "Jaha, det tillåts bli en hård derbymatch?". Bara kort efter kommer det röda på Gerrard och jag som sa till min fru på morgonen att jag misstänkte att han kunde vara lite övertänd.

Var det rött kort? Tja, jag kan acceptera det även om ett gult och en strong tillrättavisning nog hade räckt, särskilt efter att Rafael klarade sig helskinnad utan kort - och gjorde det flera gånger till under matchen. Webb var inte konsekvent.

Men, jag kan ändå inte fullt ut vara besviken. Efter utvisningen tycker jag att stora delar av laget visade upp den kampglöd jag saknat i många matcher - är det redan en King Kenny-effekt?

Undantaget, det stora undantaget, tycker jag var Torres. Han ser extremt loj ut. Där andra saknar hans begåvning men kompenserade med kamp såg man inte mycket från honom.

Visst, delvis fick han bollar som inte alls passar honom - och det kan väl frustrera vem som helst - men när Gerrard inte är på planen är han den som måste visa vägen som föredöme.

En god vän tyckte att han spelade som om han ville bli såld, men la till att "vem skulle köpa honom som han spelar nu".

Torres kanske blir Dalglish största nöt att knäcka. Hur skall han utnyttja vår spanske anfallare bäst, hur skall spelas ändras så att han får de bollar han behöver för att återigen segla mot skytteligatoppen?

Om någon vet hur man sätter upp en målskytt - och gör mål själv - är det Kenny Dalglish... Jag hoppas att Torres förstår det!

I övrigt visade både Babel och Shelvey att de vill vara med och leka mer än fram till nu medan Kelly var godkänd rakt igenom. Visst, han blev uppsnurrad någon enstaka gång av Giggs, men det är han knappast ensam om att bli.

Som de sa på irländska Setanta är det inte FA Cupen som är Dalglish viktigaste uppgift, det är ligan.

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer