Inför: Liverpool-Fulham

Bild till nyheten Inför: Liverpool-Fulham
Ett kärt återseende för Roy som möter Fulham vars erfarenheter där tog honom vidare till Liverpool och som de ser ut lär Roy vara gladare efter matchen än sin efterträdare, eller?

En fråga är värd att ställa innan jag går igenom läget inför matchen, kommer den spelas överhuvudtaget?

så här ser de ut i Liverpool kvällen före match

Roy är som ni vet inte den ende som möter en av sina gamla arbetsgivare då Paul Konchesky följde med Roy i resväskan i somras och Danny Murphy spelade i Liverpool under 7 säsonger, över 250 matcher blev de totalt.

Danny Murphy även känd som "Danny Boy" eller "Super-Dan" som framför allt är ihågkommen för hans förmåga att göra mål mot Manchester United, på videon nedan kan ni se en handfull av hans i den röda (även den bronsaktiga och vita) tröjan.

 

Head-to-Head

Totalt i ligan: 33 vinster, 10 förluster & 16 oavgjorda
Totalt i Premier League: 10 vinster, 4 förluster och 4 oavgjorda

På Anfield: 16 vinster, 0 förluster och 7 oavgjorda
I Premier League på Anfield: 5 vinster, 0 förluster och 4 oavgjorda

 

Sex senaste mot Fulham på Anfield

05.02.2005 Liverpool - Fulham 3-1
15.03.2006 Liverpool - Fulham 5-1
09.12.2006 Liverpool - Fulham 4-0
10.11.2007 Liverpool - Fulham 2-0
22.11.2008 Liverpool - Fulham 0-0
11.04.2010 Liverpool - Fulham 0-0

 

LFC-badge

Liverpool

Att Liverpool inte haft någon bättre första halva har säkert ingen med de minsta intresse av Liverpool eller fotboll i allmänhet gått miste om.

Just nu ligger man på en glamourös 9a plats före Blackpool på målskillnad som dock har en match mindre spelad, om vi vinner och de lagen inom räckhåll tappar poäng så kan vi gå upp till 7e plats.

Hemmaplan som sagt vilket är en av få ljusglimtar denna säsongen, visst vi har inte riktigt imponerat och vart överlägsna men poängskörden på hemmaplan är bra till skillnad mot bortaspelet som troligen skulle behöva en läktarkatastrof och 6-0 förlust mot Blackpool för att bli noterbart sämre.

Förlusten mot Newcastle hade också den vissa strålar som gick igenom molnen, de faktum att vi var de laget som förde matchen och skapade mest chanser är en sån sak. Men målskyttet är ett stort problem, Torres levererar inte, Gerrard är skadad, N'Gog gör nästan bara mål i Europa League och resten gör sitt bästa för missa frilägen.

Vad skador anbelangar så går djungeltelegrafen varm gällande Steven Gerrards skadesituation, ska han göra comeback eller inte? Från start eller från bänken?

Annars är vårat (enligt mig) bästa mittbackspar borta, Agger tills vidare, giganten Jay Spearing sägs vara tillbaka efter nyår och Carra är borta fram tills en bit inpå Februari.


Liverpools matchtrupp: Reina, Johnson, Skrtel, Kyrgiakos, Konchesky, Lucas, Meireles, Kuyt, Rodriguez, Gerrard, Torres, Jones, Kelly, Aurelio, Shelvey, Poulsen, Jovanovic, Cole, Babel, Ngog.

Trolig startelva enligt Skribenten: Reina, Johnson-Kyrgiakos-Skrtel-Konchesky, Kuyt-Meireles-Lucas-Maxi, N'Gog-Torres.

Vilket lag tror du Roy väljer? Vilket tycker du han ska ställa upp? 

 

Fulham-BadgeFulham 

Fulham har inte haft någon vidare säsong hittills, säsongen efter man var i Europa League final ligger man än så länge i botten.

Likt under Hodgson är bortaspelet ingen paradgren, denna säsongen har man inte vunnit borta ännu men har 5 oavgjorda matcher på kontot.

När de gäller deras stuga så spelar man sina hemmamatcher där, så man får anta att de skadade är in slängda tills vidare i ett sjukskjul?

Oavsett hur de nu förvaras så är belgaren Moussa Dembéle borta tills efter jul, Fredrik Stoor lider av frostskador, den unge Matthew Briggs är borta tills vidare och duon Bobby Zamora & Phillipe Senderos är borta tills Februari.

Fulhams sex senaste matcher

10.11.2010 Chelsea - Fulham 1-0
13.11.2010 Newcastle - Fulham 0-0
21.11.2010 Fulham - Man City 1-4
27.11.2010 Fulham - Birmingham 1-1
04.12.2010 Arsenal - Fulham 2-1
11.12.2010 Fulham - Sunderland 0-0

Fulhams matchtrupp: Schwarzer, Kelly, Salcido, Hughes, Baird, Hangeland, Duff, Dempsey, Murphy, Davies, Gera, Etuhu, A Johnson, E Johnson, Stockdale, Pantsil, Kamara, Greening, Dikgacoi.

Trolig startelva enligt Skribenten: Schwarzer, Pantsil-Hughes-Hangeland-Salcido, Davies-Etuhu-Murphy-Dempsey, Gera, Kamara.

Spelare att se upp för:

Danny Murphy - Visst, han har tappat i en del i framför allt snabbhet från när han som bäst och spelade ett par landskamper för England men fortfarande navet på Fulhams mittfält med sin rutin, spelförståelse och härliga högerfot.

Clint Dempsey - Troligen Fulhams främsta offensiva tillgång, på ett Cahill-vis brukar han löpa in i straffområdet i andra våg och även en mycket spelskicklig spelare som ofta skär inåt i planen från vänsterkanten.

Diomansy Kamara - I Zamora & Dembéles frånvaro har Kamara stigit fram och förutom att han gjort 2 mål i ligan också vart en tillgång rent spelmässigt då man var i behov av en stark anfallare efter ha tappat Dembele & Zamora.

Statistik (från LFC.tv m.m)

* Fulham har släppt in 14 mål på de senaste 6 bortamatcherna mot Liverpool, trots att de två senaste mötena har slutat mållöst för båda lagen.

* Rekordet gällande flest inhopp i PL innehavs sedan matchen mot West Ham av Ryan Babel, ett rekord han snodde av Danny Murphy

* Liverpools största seger mot Fulham var med 7-0 säsongen 55/56

* Roy Hodgson vann bara 1 av 7 möten mot Liverpool som manager i Fulham

* Fernando Torres har gjort 5 mål mot Mark Schwarzer i PL, däribland ett hattrick när Australiensaren stod för Middlesbrough.

* Den ende Liverpool-spelaren som gjort ett hattrick mot Fulham är Billy Liddell som gjorde de säsongen 54/55 med hjälp av 2 straffar.

* Enda målet Liverpool gjort efter den 75 minuten denna säsongen var de sena avgörande målet borta mot Bolton, i fjol vid denna tiden hade man gjort 11 stycken.

* De enda lagen som vunnit fler hemmamatcher än Liverpool (före denna helgen) är Chelsea och Manchester United på 8 respektive 6 jämfört med Liverpools 5.

* Fulham har inte gjort mål på de senaste 4 matcherna på Anfield och bara gjort 2 stycken de senaste 9 matcherna.

* De var 26 matcher sedan Fulham vann en bortamatch och på den tiden tagit blott 12 av 72 möjliga poäng borta.

* Fulham är 1 mål ifrån att göra sitt 400e Premier League mål

* Fulham har vunnit 9 av sina 103 senaste bortamatcher

* Den enda Fulham-spelaren som gjort ett hattrick mot Liverpool var Roy Dwight år 1956.

Övrigt

Domaren ansvarig för matchen är Andre Marriner med hjälp av Simon Beck & Martin Yerby med unge Michael Oliver som fjärdedomare.

Matchen börjar 18.30 svensk tid och sänds på Viasat Fotboll, Viasat Sport HD och Viasat PL HD.

Vad tror ni om matchen?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer