Reina: Stolt över att få vara kapten

Bild till nyheten Reina: Stolt över att få vara kapten
I Steven Gerrards och Jamie Carraghers frånvaro är det Pepe Reina som leder Liverpool som lagkapten. Den spanske keepern säger sig vara mycket stolt över uppdraget.

"Även om jag har varit kapten under en kort period så är jag väldigt stolt över det. Men jag hade gärna sett att någon annan burit kaptensbindeln om det hade betytt att laget vunnit matcher och troféer. Men när jag slutar en dag så kan jag blicka tillbaka och konstatera att jag var kapten för Liverpool FC. Det är inte många som har fått uppleva ett sådant privilegium", säger Pepe i en intervju med LFC Weekly.

Reina blev nyligen den Liverpool-målvakt i historien som klarat av att nå 100 "clean cheets" på kortast tid och passerade därmed legendarer som Ray Clemence, Bruce Grobbelaar och Elisha Scott.

"Jag vill inte påstå att sådana rekord är så viktiga för mig. Det är bara statistik. Då är det mycket viktigare att få vara en del av Liverpools historia. Men jag är också ödmjuk i förhållande till detta, då det inte är lätt att komma från ett annat land och sätta rekord. Det finns inte heller så många exempel på utländska spelare som stannar så länge i en och samma klubb."

"I framtiden blir det förmodligen ännu färre chanser för utlänningar att sätta nya rekord, eftersom spelarna sbyter klubb oftare över hela Europa".

 


0 kommentarer

    Stöd våra sponsorer