LFC-Chelsea: Inför matchen

Bild till nyheten LFC-Chelsea: Inför matchen
Matcherna duggar tätt just nu eftersom det bara är tre dagar sedan vi mötte Napoli och i morgon smäller det igen när serieledarna, Chelsea kommer på besök. Man kan även uttrycka det som så att nu är det ingen lek längre för nu blir det motstånd som heter duga.

Att det just är match mot Chelsea i morgon kan passa bra eftersom vi verkar vara i en uppåtgående formkurva. Det ger även Hodgson en ny chans att visa att han kan prestera mot stora lag vilket han inte visat tidigare. Något som var intressant, om man ska reflektera tillbaka på matchen mot Napoli var att Roy gjorde två tidiga byten när Gerrard och Eccleston kom in. Detta är något vi inte är vana vid men hoppas han tog lärdom av detta att det kan vara bra att försöka ändra matchbilden i tid.

Förra säsongen förlorade vi båda mötena i ligan mot Chelsea. Faktum är att vi inte gjorde ett enda mål på dem under de båda matcherna medans de blå gjorde fyra på oss. Kollar vi på de senaste tio matcherna i ligan mot dem har vi tre vunna, två oavgjorda och fem förlorade. Två av de tre vunna matcherna har spelats på just Anfield vilket morgondagens match också gör. Kollar vi på alla matcher under 2000-talet i både liga och cuper, kan vi notera att Torres är den som är målgladast vad det gäller att göra mål på Chelsea. Fem mål har han gjort på dem och Owen är den som ligger tvåa på fyra mål.

Ska man ta fram något som etsat sig fast i minnet på en vad det gäller matcher mot Chelsea, så blir det nog hösten 1997 man tänker på. Det var då vår före detta Tjeck, Patrik Berger smällde till med ett hattrick på Anfied mot de blå. Den matchen slutade 4-2 och Fowler gjorde ett av målen också.

 

Liverpool

De röda har en uppåtgående formkurva som jag pekade på tidigare i denna artikel. Man har tre raka vinster i nuläget varav två av dem är i ligan. Det är tätt mellan de olika ligaplaceringarna just nu och en vinst i morgon kan göra att vi klättrar till övre halvan av tabellen. I den senaste matchen mötte vi Bolton och där var det på det berömda håret att vi tog hem segern. I matchens slutminuter fick Torres fram en klackspark till Rodriguez som tåfjuttade in den i målet.

Flest mål i ligan har Gerrard gjort med sina tre mål. Han som står för flest framspelningar är han som ska göra målen egentligen, jag talar om Fernando Torres som har gjort fyra framspelningar som resulterat i mål. Vad det gäller kort har vi ingen riktig dåre kvar i laget sedan Macherano försvann. Det är Gerrard, Meireles och Rodriguez som har två gula kort vardera och Cole som har ett rött. Faktum är att vi är ett av de lagen som tar minst kort i hela ligan vilket både kan ses som positivt och negativt.

Skador och avstängningar: Vad det gäller skador saknas Agger, Aurelio och Cole. Den sistnämnde fick en hamstringskada i senaste matchen mot Bolton. I övrigt är både Kuyt och Babel tillbaka i truppen efter skador.

Truppen enligt premierleague.com: Reina, Jones, Johnson, Carragher, Skrtel, Kelly, Kyrgiakos, Konchesky, Poulsen, Lucas, Meireles, Gerrard, Spearing, Shelvey, Jovanovic, Rodriguez, Kuyt, Babel, Torres, Ngog

Tänkbar startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Konchesky, Lucas, Mireles, Gerrard, Rodriguez, Kuyt, Torres

Hur tror du att vi startar matchen? Skriv en kommentar och delge din åsikt.

 

Chelsea

Chelsea har gjort ett litet ryck i tabellen och ligger på första plats, fem poäng före Arsenal och Manchester United. Det är inte ofta de sistnämndas supportrar har något till övers vad det gäller oss men de jag har pratat med under veckan verkar hålla stenhårt på Liverpool i denna match. I senaste matchen vad det gäller ligan, spelade de blå mot Blackburn och man åkte på ett mål emot sig redan i mitten av första halvlek.  Innan första halvleken var över hade dock Anelka hunnit kvittera och sedan gjorde Ivanovic 1-2 sju minuter från slutet så man klarade upp den matchen också.

Malouda toppar skytteligan i hela Premier League med sju mål och Drogba har sex mål samt Kalou har gjort fem. Chelsea öser med andra ord in mål. Den som ligger bakom flest mål är Drogba som har sex framspelningar. Ivanovic är den som tar flest kort och han har tre gula i dagsläget. Dock vet man av erfarenhet att det kommer att smälla hårt i morgon vilket det ofta gör när Liverpool och Chelsea drabbar samman.

Skador och avstängningar: Vad det gäller skador hos de blå så saknas Benayoun, Lampard och Bosingwa på grund av skador. En spelare som är med i truppen är Essien som haft problem med en tå tidigare i veckan. Om han startar eller inte får vi se i morgon.

Truppen enligt premierleague.com:  Cech, Ivanovic, Terry, Cole, Alex, Mikel, Essien, Ramires, Zhirkov, Drogba, Anelka, Kalou, Malouda, Turnbull, Van Aanholt, McEachran, Borini, Bruma, Ferrreira, Sturridge, Kakuta

Tänkbar startelva enligt skribenten: Cech, Ivanovic, Terry, Alex, Cole, Mikel, Essien, Malouda, Zhirkov, Drogba, Anelka

 

Statistik

  • Torres eller Gerrard har varit inblandade på något sätt i alla ligamål denna säsong utom det första
  • Det har gjorts 24 mål i de sju senaste liga och cup-matcherna mellan dessa båda lag.
  • Hodgson har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher mot Chelsea.
  • Chelsea har tagit tio poäng av tolv möjliga i sina senaste fyra ligamatcher.
  • Liverpool har inte haft ledningen vid halvtid i någon av sina ligamatcher denna säsong.
  • Chelsea har gjort mest mål och släppt in minst av alla lag i ligan.
  • Torres har gjort fyra mål på lika många matcher mot Chelsea på Anfield.

 

Övrigt

Howard Webb dömer morgondagens match med assistans av Darren Cann och Trevor Massey. Fjärdedomaren i morgon heter Mike Jones. Matchen visa söndag 7 november på Viasat Fotboll och Viasat Sport HD. För de som föredrar engelsk kommentator är det Viasat Premier League HD som gäller. Matchen startar klockan 17:00 men snacket inför matchen i studion lär börja någon halvtimme innan.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer