Roy har planer för januari

Bild till nyheten Roy har planer för januari
Roy Hodgson har idag avslöjat sina planer om att förstärka laget under transfer fönstret i januari - och insisterar på att Liverpool kan locka storstjärnor till sig.

Managern är hoppfull om att han kommer att få pengar att handla för, efter det att han har fått en diskussion med de nya ägarna, han är säker på att Liverpool inte kommer att sälja för att behöva köpa.

Han förklarade så här: ”Om du vill få in rätt kvalité, måste kan förbereda rätt bud.

”Ägarna vet det mycket väl. Vi måste säkerhetsställa att om vi får £20m att handla för så ska vi få en spelare som verkligen är värd £20m.

”Vi vill locka hit spelare som Barcelona, Real Madrid och Inter är ute efter. Det hade varit skönt att känna att man kan handla på en hög nivå.

”Jag precis som många andra tränare är försiktiga när det gäller januarifönstret. Jag tycker att det är då som många klubbar gör felaktiga värvningar.

”Men efter ha sagt det, vill jag säga att vi kommer att vara väldigt intresserade av att förstärka truppen i januari. Där är inget snack om saken. Jag är övertygad om att vi kommer att värva spelare.”

Trotts att Hodgson har sagt med säkerhet att Liverpool kommer att vara aktiva under januarifönstret, säger han att just nu är det de nuvarande spelarna och ligaplaceringen som ligger i fokus.

”Vad som jag hoppas på är att vi kan få ihop rätt sorts spelare som spelar tillräckligt bra tillsammans, då behöver vi inte känna någon panik.” sa Hodgson.

”Och jag kan säga till de nya ägarna, 'Om vi ska spendera mycket pengar, se till att hitta rätt spelare'

”Jag kommer inte att använda ens hälften av pengarna till att köpa en spelare om den som vi egentligen vill ha inte är tillgänglig förrän till sommaren.

”Lyckligtvis kan vi börja bygga ett lag kring flera toppklass spelare. Vi har Reina, Carragher, Gerrard, Torres, Kuyt – det är inte precis som om vi inte har något att bygga utifrån.”

Ägandeskapet av klubben löste sig tidigare i månaden när NESV fullbordade sitt övertagande.

Sedan dess har ägaren John Henry och ordförande Thomas Werner uttryckt hängivenhet åt att vinna. Men Hodgson vet att det är lika viktigt att han gör smarta värvningar som det är att han betalar rätt pris för dem.

”Man kan ju alltid betala en herrans massa pengar för spelare som inte är värda det, samtidigt som du kan betala mycket för en spelare som verkligen är värd det – det har allt att göra med hur bra öga för scouting du har,” sa han.

”Där är mycket här i klubben som måste ställas till rätta. Vår lista med kostsamma misstag är lång i jämförelse med hur många kvalitetsspelare vi köpt in.

”Free transfer måste inte innebära att du gjort ett storfynd. Min erfarenhet av dem är blandad. Du måste vara säker på att spelaren du värvar är en spelare som kan göra jobbet som du kräver av honom.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer