Napoli - Liverpool 0-0

Bild till nyheten Napoli - Liverpool 0-0
En match som visade upp fint defensivt spel från båda lagen. Man låg i princip alltid på rätt plats i markeringarna och man hade alltid flest spelare på rätt sida bollen. Så såg det ut för de båda lagen i dagens kamp mellan de favorit tippade lagen i Grupp K i Europa League.

Resultatet slutade 0-0, vilket på förhand sågs som ett resultat som var till Liverpools favör. Och det var pga av de spelare man valde att lämna hemma, nämligen Gerrard och Torres. Vårt radarpar som är bland de bästa i världen, men som denna säsong inte visat upp sin fulla kvalitet. Men nu i efterhand så finns det nog många Liverpool supportrar och även övriga fotbollskritiker som tycker att tre poäng inte var allt för mycket begärt.

Liverpool tog över matchen mycket mer i andra halvlek då man hade bäst passnings spel och man lyckades att luckra upp Napolis så starka försvar flera gånger. Och mycket tack vare Jovanovic med sina fina framspelningar. Även en av framspelningarna slogs till Babel som kom på en offensivlöpning och kom helt fri med målvakten. Den holländske spelaren försökte att lägga bollen i borta hörnet men målvakten gör en fin parad och ställningen  0-0 står sig.

Joe Coles byte var som en stor frisk fläkt för Liverpool anfalls spel. Ett större lugn utspelade sig på planen när man fick in nyförvärvet och fler alternativ öppnade upp sig då Cole ofta löpte i de tomma ytorna. Ett harmoniskt spel i anfallet har vi inte sett mycket av denna säsongen och kanske var detta vändningen då man idag inte spelade bort bollen lika ofta, dock kom inte allt för många målchanser.

Liverpool ligger kvar på en första plats i gruppen då man nu gick upp på 5 poäng efter sitt kryss mot Napoli. Även den andra matchen som spelades mellan Utrecht och Steaua Bukarest slutade lika där båda lagen hittade rätt varsin gång och slutresultatet blev 1-1.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer