EL-kollen: Poängtapp för samtliga klubbar

Bild till nyheten EL-kollen: Poängtapp för samtliga klubbar
Två gruppspelsmatcher i Europa League är avklarade och på torsdag väntar den tredje mot ett formstarkt Napoli på Stadio San Paolo i Neapel. Hur har det gått för motståndarlagen i sina respektive ligor under helgen?

Andrea Dossenas SSC Napoli har överraskat många i årets Serie A så här långt och ligger på en fjärdeplats efter att ha skrapat samman 12 poäng.

Napoli jagar för tillfället ligaledande Lazio som har ett försprång på fyra pinnar. I helgens ligamatch mot Catania började allt lovande när Edison Cavani satte Napolitenarna i förarsätet med sitt 1-0 strax före halvtidsvilan.

Med lite mer än 20 minuter kvar av matchen kvitterade Gomez för motståndarna och Napoli fick resa hem med ett oavgjort resultat. På stopptid fick förövrigt Paolo Cannavaro, bror till Fabio, se rött och därmed lämna planen.

FC Utrecht kunde inte fått en bättre start på Stadion Galgenwaard i lördags. Redan efter tolv minuter hade holländarna en komfortabel ledning med två mål mot noll då både Jan Wuytens och Jacob Mulenga hittat nätet.

En bit in i andra halvlek reducerade De Graafschap och bara minuten innan fulltid kvitterade dessutom gästerna.

Slutresultatet skrevs till 2-2 vilket betydde att Utrecht hamnade på placering 13 i Eredivisie.

Bogdan Stancu öppnade målskyttet i Bukarest-derbyt mellan Dinamo och Steaua i går. Dessvärre räckte det inte eftersom Dinamo satte två mål på straff. Domaren delade ut hela nio gula kort. Otelul Galati leder den rumänska ligan med sju poäng mer än Steaua som ligger på en femteplats.

Nästa match i Europa League spelas på torsdag klockan 19.00 mot SSC Napoli. TV4 Sport visar matchen direkt när Hodgson och hans mannar ska försöka knipa poäng.