Ex-stjärnor försvarar Roy Hodgson

Bild till nyheten Ex-stjärnor försvarar Roy Hodgson
Fyra före detta Liverpoolstjärnor går nu ut och försvarar Liverpools hårt pressade manager Roy Hodgson.
"Det är spelarna som måste se sig själva i vitögat och plocka fram passionen", säger legendaren Alan Hansen.

Efter 2-1-förlusten mot Blackpool i söndags konstaterades att Liverpool gjort sin värsta ligastart på 57 år. För första gången sedan 1984 ligger klubben dessutom bland de tre sista lagen i ligan.
Roy Hodgson får svidande kritik från såväl pressfolk som fotfolk. I slutet av matchen skanderade fansen på The Kop "Dalglish, Dalglish, Dalglish"...
Men nu går flera ex-stjärnor ut och tar Roy Hodgson i försvar.

Ray Clemence, 1967-81:
"Det är helt uppåtväggarna att prata om att ge Roy sparken efter bara tre månader. Ingen förväntade sig förvisso att Liverpool skulle ligga där dom ligger i tabellen, men alla har förväntat sig att det skulle bli ett mellanår. Roy är en suverän manager, det gäller bara att ge honom tid och tålamod. Det handlar om att ha tålamod, stå med båda fötterna på jorden och ta riktiga beslut. Jag är helt säker på att Liverpool kommer att klättra igen".

Graeme Souness (bilden), 1978-84 som spelare och manager 1991-94:
"Roy har förmodligen det tuffaste jobbet av någon Liverpoolmanager sedan Bill Shankly. Men jag tvivlar inte på honom. Han har ett suveränt facit som coach och manager och vad Roy behöver är tid och jag tror också att Liverpoolfansen är beredd att ge honom det. Men det är ett monsterjobb han har framför sig. Det är utan tvekan den svåraste tiden i Liverpools moderna historia".

Gary Gillespie, 1983-91:
"Det är väldigt enkelt att göra förändringar och kritisera folk när det går dåligt, men Roy måste få tid på sig. Han har bara varit manager i sju matcher och jag tänker inte skylla resultaten på honom. Liverpool har hamnat i en besvärlig situation eftersom det varken fungerar bra på planen eller vid sidan om planen. Jag tror dock att Roy inser att att rollen som manager för Liverpool FC är ännu större och mer krävande än vad han förväntade sig".

Alan Hansen, 1977-91:
"Det är framför allt spelarna som borde se sig i vitögat. Samtliga elva som startade mot Blackpool borde skämmas. Spelarinsatsen var oacceptabel för en klubb som Liverpool FC. Glöm klubbens framgångsrika historia och traditioner. Om inte stoltheten finns bland spelarna, då är det inte mycket hopp kvar för klubben".
"Resultaten är visst managerns ansvar och Roy är mycket väl medveten om att han får kritik från fansen. Men det är upp till spelarna att visa att de har den verkliga passionen att spela för Liverpool och sno den tråkiga trenden."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer