EL-kollen: Samtliga motståndare vann

Bild till nyheten EL-kollen: Samtliga motståndare vann
Liverpool har krossat rumänska Steaua Bukarest med 4-1, spelat 0-0 borta mot FC Utrecht och härnäst i Europa League väntar italienska SSC Napoli, som är på uppgång. Hur gick det för våra gruppspels motståndare i sina respektive ligor i helgen som gick?

För Napoli väntade det en svår hemmamatch mot förra årets ligatvåa AS Roma på Stadio San Paolo. Roma har börjat denna säsong i stort sett som Liverpool, i skrivande stund nedflyttning och bedrövligt spel. Napoli har däremot överraskat många och ligger på en tredje plats - bara två poäng bakom ligaledarna Lazio i Serie A.

Marek Hamsik gav Neapel-klubben ledningen i den 72:e minuten, och nio minuter senare utökades ledningen till 2-0 efter självmål från Roma-försvararen Juan. Matchen slutade 2-0 och Napoli, som Liverpool möter i nästa match av Europa League (4:e november), fortsätter att imponera.

FC Utrecht tog viktiga poäng i Eredivisie när man på bortaplan överraskande nog lyckades vinna över Ajax. Inom loppet från att domaren blåst igång matchen tills i den 15:e minuten hade gästerna tilldelats två straffar som Ricky van Wolfswinkel förvaltade.

Ajax gjorde ett sent reduceringsmål men Utrecht åkte hem med tre pinnar i bagaget.

Utrecht är väldigt upp och ner, ena veckan kan man förlora mot ett mindre bra lag i ligaspelet, medan man veckan därpå kan besegra Ajax - något man bevisade i helgen. "Utreg" ligger på en nionde placering.

Steaua Bukarest knep även dem tre poäng. I hemmamatchen mot Sportul Studentesc vände man underläge och vann med 4-2.

Motståndarna tog ledningen redan efter fyra minuters spel men när domaren blåste av för halvtidsvila hade rumänerna vänt på steken och siffrorna skrevs till 3-1 efter två mål av Bogdan Stancu och ett självmål från Studentesc.

Marius Bilasco gjorde 4-1 med 25 minuter kvar. Matchens slutresultat blev 4-2. Steaua ligger på en fjärde plats i den rumänska ligan.