Inget poängavdrag om RBS tar över LFC

Bild till nyheten Inget poängavdrag om RBS tar över LFC
Liverpool Football Club ska allaredan ha varit i samtal med Premier League om att klubben slipper poängavdrag om Royal Bank of Scotland övertar ägarskapet efter den 15 oktober.

Som alla vet vid det här laget kan RBS bli ny ägare till Liverpool FC om inte ägarna Hicks och Gillett klarar av att återbetala lånet på 237 miljoner pund.

Några fotbollsexperter har tidigare antytt att Kop Holdings, som äger LFC, kan tvingas till administration med poängavdrag som följd. Men enligt Liverpool Echo så kommer Premier League inte att betrakta klubben som bankrutt, liknande det som skedde med Portsmouth förra säsongen.

Martin Broughton och Premier Leagues boss Richard Scundamore har redan fört positiva samtal och ett eventuellt övertagande av RBS kommer inte att generera i poängavdrag eftrsom Premier League anser att lånet vilar på axlarna till Tom Hicks och George Gillett och inte på klubben, som har stabila intäkter i form av tv-rättigheter, biljett- och sponsorförsäljning.

Liverpool FC har anmält en månadsomsättning på 200 miljoner pund för första gången på 12 månader och det är en rejäl ökning jämfört med samma tid förra året. Från Anfield rapporteras det också att klubben står på stadiga ben rent intäktsmässigt.

Advokater följer dock noga situationen med Liverpools ägarskap, med tanke på det som tidigare har drabbat Southampton och Portsmouth.

"Ett avtal ligger klart för att försäkra om att Liverpool inte kommer att tappa några poäng om RBS tar över", uttalar sig en källa till Liverpool Echo.
"Det är inte fotbollsklubben som sådan som kan drabbas, utan ägarna till Kop Holdings".

Steve Horner i supporterorganisationen Kop Faitful bekymrar sig inte över ett eventuellt poängavdrag så länge som jänkarna försvinner.

"Vi vill bara att de ska sticka. Deras ägarskapsperiod har varit en katastrof för den långsiktiga planeringen och framtiden för Liverpool FC".

Källa: Liverpool Echo, liverpool.no

    Stöd våra sponsorer