Carra: Hyllningarna

Bild till nyheten Carra: Hyllningarna
Temat om Jamie Carragher fortsätter i och med denna artikel. Det finns många stora spelare genom tiderna, ja inte bara stora spelare utan andra stora män inom fotbollen. En hel rad av dessa har hyllat Carra på olika sätt och här kommer att urval av de hyllningarna från andra personer som finns till honom.

 Phil ”Thommo” Thompson: Fotbollsspelare 71-84 i Liverpool

”Han är en av våra egna. En grabb som gick över klyftan från att vara en Evertonian till att vara en Liverpool.”

”Hans största styrka är hans fokusering för spelet och han är grym på att läsa spelet”

”Han är en sann ambassadör, inte bara för klubben utan för hela vår stad.”

”Långt efter han slutat spela kommer folk att minnas Carra för allt han har gjort.”


Dietmar Hamann:
Spelare Liverpool 99-06

”Han presterar alltid när han tar på sig den röda tröjan och ger alltid allt för Liverpool.”

”I Istanbul 2005 i CL-finalen var han fantastisk. Han var en som var beredd att ge sitt sista andetag för att hålla Milan borta. Även fast han hade kramp fortsatte han bara, mindre aktörer skulle förmodligen ha gett vika. Han fortsatte bara att blockera och tackla.”

”Om det är en stor match på gång är Carra den förste att bli uttagen. Han försvarar Liverpools mål med sitt liv, det är sådana spelare du behöver i laget.”


Robbie Fowler:
Spelare Liverpool 92-01, 06/07

”Han hatar att vara på den förlorande sidan i en match vilket är en bra egenskap. Alla yngre killar som får spela med honom kommer att lära sig mycket.”

På frågan om den finsate stunden han sett Carra i med den röda tröjan.

”Jag tror inte jag kan tillföra något till alla de stora lovord han redan fått. Han har varit en fantastisk tjänare och spelare och peka ut honom för bara en sak vore orättvist eftersom han ger 100% i alla matcher.”


Gerarad Houllier:
Tränare Liverpool 98-04

”Han är en man med en oerhörd livsglädje och uppskattar det mesta i livet. Vissa människor säger att de älskar fotboll men jag tror inte det är många som älskar det lika mycket som Carra. Av de spelare jag har varit manager för är han nog den största fanatikern vad det gäller spelet.”

”Den viktigaste aspekten vad det gäller hans karaktär är att han är en väldigt lojal person både på planen och utanför.”

”I Istanbul var han trött och hade kramp men gjorde många matchavgörande tacklingar och brytningar i slutet av matchen. Där har ni hans inställning till fotbollen.”


Kenny Dalglish:
Spelare och tränare Liverpool 77-90

”De pengar som samlas in kommer att gå till människor som är mindre lyckligt lottad än han själv. Detta är ett bevis på hur Carra är som person.”

”När du kollar på listan över namnen på de som vill spela testimonial-matchen så ser du också hur högt Carra betraktas som person.”


Sotirios Kyrgiakos:
Spelare Liverpool

”Han har spelat så länge på högsta nivå i en av de bästa klubbarna i världen. Som en försvarare kan jag bara beundra detta. Det är svårt att komma till toppen och det är ännu svårare att stanna kvar där vilket han har lyckats med.”


Martin Kelly:
Spelare Liverpool

”Carra har varit till enorm hjälp för mig. Här ägnar sig så mycket åt fotbollen och vet så otroligt mycket om spelet. Varje dag på träningen så lär man sig alltid något nytt från Carragher. Det spelar ingen roll vad man gör, han hjälper en alltid och är otroligt bra för de yngre killarna i truppen.”

”Att ha spelare som honom som vet så mycket om fotboll, och har gjort så mycket för klubben gör att det är genialt att spela med honom.”

”Att ha en karriär som honom innebär hårt arbete vilket märks eftersom han alltid ger 100% på träningen varje dag. Jag vill bli som honom.”


Philipp Degen:
Spelare Liverpool 08-10

”Han skriker alltid på en och säger var man ska stå och vad man ska göra. Han är mycket viktig för laget och de han spelar med.”


Alan Hansen:
Spelare Liverpool 77-91

”Jag skulle älska att se Carra i laget fem år till om han kan. Att ersätta Jamie Carragher skulle bli väldigt svårt för Liverpool. Faktum är att han spelar mittback och många i den positionen spelar på toppnivå till de är 35-36 år, vilket Sami Hyypiä har visat och även jag.”


Rafael Benitez:
Tränare Liverpool 04-10

”Under den tid jag har varit här har Carra varit lysande, han är en av de bästa försvararna i England och jag tror han kommer att fortsätta att vara bra.”

”Före jag kom hit så kollade jag en massa matcher och analyserade spelarna. Carra var en som alltid utmärkte sig bra.”

”Skillnaden mellan honom och andra spelare är att han analyserar situationerna väldigt bra och läser spelet bra. Han kan alltid anpassa sig efter situationen han är i.”


Steve McManaman:
Spelare Liverpool 89-99

”Han är en stor karaktär – med den rösten kan du höra honom på en mil. Det var extra speciellt för mig och Robbie Fowler att se honom slå igenom eftersom det var ytterligare en lokal kille som kom fram.”

”Under tiden jag var i laget spelade han på fyra eller fem olika positioner och hans inställning var oklanderlig. Han var så uppslukad av spelet att det inte spelade någon roll var han spelade.”

”Folk undrar ibland hur det är att komma som lokal kille in i laget, hur de hanterar press från publik och media osv. För Carra var detta inget problem, det bekom honom inte.”

”Att göra över 600 matcher för klubben är en enastående prestation. Att vara på topp så länge visar hur bra man sköter om sig och att han fortfarande kan spela tre gånger i veckan är ett bevis på detta.”

”Carra har varit en underbar spelare för Liverpool, en stor superstjärna. Jag har inga som helst tvivel på att det kommer att fortsätta. Han är lika viktig nu som han någonsin har varit.”


Glenn Hysén:
Spelare Liverpool 89-92

”Jag älskar att se Jamie spela, han är en sådan kämpe.”


Steven Gerrard:
Spelare Liverpool

"Jag har en enorm respekt för Carra, både som spelare och person. Alla stora lag behöver en spelare som Carra. Det spelar ingen roll vilken match det är, för han ger alltid 100%.”


När Carra blev uttagen av Capello till VM sommaren 2010 hade en del storheter vissa saker att säga också.


Peter Crouch:
Spelare Tottenham, fd Liverpool

”Carragher har varit en toppklass mittback i flera år. Med Jamie får du en spelare som spelat på toppnivå i åratal och han kommer aldrig att släppa förbi någon.”


John Terry:
Spelare Chelsea

”Jag tycker personligen att han har varit världens bästa back de senaste fem åren. Han har allt som behövs för att vara en mittback i världsklass. Det är bara att kolla vad han presterat i Champions League så ser du.”

”Han är aldrig skadad, han ger alltid 100%, han läser spelet väldigt bra, han är snabb i tanken och bra i luften. För att vara en mittback är hans markspel väldigt bra också.”

”Han vet alltid hur han ska få bort bollen och slutar aldrig prata med sina lagkamrater vilket är en väldigt bra egenskap. Även när du ser en match med honom på TV är det alltid hans röst du hör.”

Detta tema på Carra kommer att fortsätta med en Quiz, en videohörna och en krönika under morgondagen. Aktörerna då heter Lars Kilström, Joackim Lundberg och David Holmgren.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer