Carra: Den stora dagen

Bild till nyheten Carra: Den stora dagen

Jamie CarragherInför Jamie Carraghers stora dag - Testimonialmatchen mot Everton XI på ett välfyllt Anfield - har Carra samlat ihop ett spännande startfält och han ger här i en lång intervju sina känslor om att återförenas med gamla lagkamrater och Everton som motståndare.

Jamie Carragher har upplevt det mesta på fotbollsplanen sedan debuten 1996/97, men idag handlar det om att hylla Liverpools nummer 23 för sin lojala tjänst mot klubben. Alla intäkter går till välgörenheten 23 Foundation.

Jamie, det är dags för den stora dagen. Hur mycket ser du fram emot den?

Jag ser fram emot den och jag är säker på att det kommer att bli en stor dag. Det är mycket som ska göras innan, men jag hoppas att alla kommer att trivas.

Du har spelat i några av de största matcherna inom fotboll, inte minst Istanbul, och gjort mål på straff i Worthington Cup finalen. Några nerver inför matchen?

Det är jag säker på att där kommer att vara, men förhoppningsvis kan jag bara njuta av det och det ska bli härligt att se några av killarna komma tillbaka. Det ska bli kul att träffa dem igen och jag hoppas att allt går bra. Förhoppningsvis blir det några mål för supportrarna också.

Det kommer även att bli en speciell dag för familjen Carragher och som jag förstår det kommer din mamma tillbaka till Anfield och det är endast den andra gången i din karriär?

Ja, hon kommer att finnas där. Den senaste gången hon såg mig på Anfield var i FA Youth Cup 1996, så jag får visa henne var hon ska sitta. Hon har aldrig varit någon stor fotbollssupporter, men hon kommer för att stödja mig.

Det kommer inte att finnas någon stoltare person närvarande på Anfield än din pappa?

Självklart. Han ser fram emot det och kommer att vara jätteglad över att vara där. Han kommer att vara där med killarna på läktaren.

Fansen har den här magiska sången om att drömma om ett lag med Carraghers, som jag är säker på kommer att höras högt och stolt. Hur mycket har deras stöd inneburit för dig under åren?

Det har varit stort. Alla spelare kommer att svara att det är skönt med supportrarnas stöd. Jag får stort stöd från The Kop och resten av Anfield. Förhoppningsvis får vi höra sången några gången, men jag hoppas att de sjunger för de övriga spelarna också.

När det blev aktuellt med din Testimonial, var tanken alltid att möta Everton?

Ja. Allt fungerar. Jag var Evertonsupporter som barn och det fungerar för de lokala välgörenheterna också. Logistiskt är det enklare än att ta hit ett utländskt lag och allt har fungerat ganska väl.

Det bör ses som en tävlingsmatch då eftersom du önskar att vinna matchen inte sant?

Jag är säker på att de också önskar att vinna den. Det är en derbymatch inte sant. Det är halvallvarligt om du så önskar, men så fort fotbollen börjar vill du vinna matchen.

Vi har också några gästspelare, berätta för oss vem vi kommer se tillbaka i den röda tröjan...

Jerzy Dudek kommer att spela i mål och det är härligt att ha honom tillbaka. Michael Owen och Emile Heskey kommer att spela på topp som de var när vi vann trippeln. Danny Murphy kommer att spela på mittfältet och förhoppningsvis kommer Luis Garcia att spela. Han önskar att få vara involverad. Vi har även Steve Finnan och Stephen Warnock så det blir en hel del bekanta ansikten.

Det blir härligt att se Garcias återkomst...

Det vore härligt att se honom igen. Han spelade en viktig roll i våra framgångar 2005 och han fick aldrig riktigt chansen att säga farväl eftersom han var skadad och lämnade sedan klubben. Det vore underbart för Luis också att bli välkomnad tillbaka av våra publik.

Michael Owen är en av dina bäste vänner inom fotbollen - hur mycket ser han fram emot att spela inför The Kop igen?

Det gör han. Jag vet att folk har pratat om hans situation eftersom han spelar för Manchester United, men du måste komma ihåg vad han gjorde för den här klubben. Michaels bästa år som fotbollsspelare var med Liverpool. Han slog igenom som egen produkt här och det kommer att kännas skönt för honom att ta på sig den röda tröjan igen. Jag vet att han spelar för Man United nu, men vi får ta det med en nypa salt och han förtjänar ett stort välkomnande.

Han hade några stora stunder i den röda tröjan, kanske inte minst när han nästan på egen hand vann oss FA-cupen 2001?

Ja, det stämmer och det var när vi vann trippeln och det var en stor säsong. I den cupfinalen var vi nere för räkning och vi blev ärligt talat överkörda. Han vann oss den matchen och om finalen 2006 är Stevie´s så är 2001 Michael´s.

Du nämnde att Danny Murphy också kommer tillbaka, en annan av dina goda vänner...

Han är en stor spelare, Danny. Han är en kille som gjorde några riktigt fina mål för oss och jag tror aldrig att hans tre segermål på Old Trafford kommer att slås. Det är ett fantastiskt rekord. Det är en annan kille som lämnade hastigt utan att få chansen att säga farväl och det vore trevligt att se honom i den röda tröjan en sista gång.

Du glömmer aldrig dina band till akademin och vi kommer att få se en del spelare från akademin involverade i matchen inte sant?

Vi har bjudit in en del av killarna. Andre Wisdom, Conor Coady, John Flanagan och Raheem Sterling kommer att vara involverade och det kommer att vara en bra möjlighet för supportrarna att se spelarna som kommer genom vår akademi.

Berätta lite för oss om de speciella gäster som du har bjudit in och som kommer att följa matchen på läktaren...

Gerard Houllier kommer tillbaka med Phil Thompson. Ronnie Moran kommer att vara där. Roy Evans skulle ha varit på Anfield, men han har åtaganden mot Wales landslag och Rafael Benitez har precis startat säsongen med Inter. Det kommer även att finnas en del folk från akademin som jag är skyldig mycket, som Steve Heighway, Hughie McAuley och Dave Shannon.

Du älskar den här staden och är stolt över dina Scouse band. Kände du att det var viktigt att ge någonting tillbaka?

Jag ville ge pengarna till välgörenhet. Spelarna idag får bra betalt och vi trivs onekligen med det, men pengarna ska stanna i Liverpool och det var alltid tanken.

När du gjorde din debut på Riverside Stadium i januari 1997, trodde du någonsin då att du skulle spela för den här klubben i över 10 år?

Nej, jag vill inte titta för långt framåt i det skedet. Efter några år så tänkte jag att en Testimonial kanske vore trevligt och jag kan ge pengarna till välgörenhet.

Om du måste välja ut ett ögonblick som står ut under din karriär i den röda tröjan, vad skulle det vara?

Naturligtvis skulle Istanbul vara med där uppe, men om jag tvingades välja ett så skulle det vara när jag gjorde min första start och gjorde mål mot Aston Villa på Anfield. Det var något alldeles extra.

Vore en ligaseger med Liverpool vara det ultimata stora ögonblicket för dig?

Ja, utan tvekan och vi kommer att ge vårt bästa för att försöka uppnå det.

Har du fortfarande ambitionen att komma så nära Ian Callaghans 857 matcher i den röda tröjan?

Självklart skulle jag vilja det, men jag tror inte det är möjligt. Ian är en sådan otrolig kille och han förtjänar rekordet för det han gjorde för den här klubben. Kan jag ta mig upp på andra plats så skulle jag vara väldigt nöjd med det.


Källa: Liverpoolfc.tv



  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer