Intervju med Paul Konchesky

Bild till nyheten Intervju med Paul Konchesky
Idag har Paul Konchesky gett sin första intervju till Liverpools officiella hemsida. Vänsterbacken berättar b.la hur han ser fram emot tiden på Merseyside och relationen till Roy Hodgson.

Välkommen till Liverpool Paul, hur glad är du att vara här?

Jag är väldigt uppspelt över att vara här. Jag kan inte vänta på att få komma igång och jag ser verkligen fram emot utmaningen.

Var det ett svårt beslut att lämna Fulham och London?

Nej, inte när en klubb som Liverpool vill ha dig. Man ser till bakgrunden och historien som de har och att de är ett utav de mest kända namnen i fotbollsvärlden. Det hjälpte mig också med managern här som känner mig väl. När Liverpool ville ha mig var det ett lätt val.

Du kommer känna dig som hemma direkt eftersom det finns några fler med söder dialekt här som Joe Cole, Glen Johnson och Jonjo Shelvey.

(Skrattar) Ja, det finns några av oss från London och jag känner dem alla ganska väl, och förhoppningsvis kommer jag lära känna de övriga lika väl.

Hur känns det att arbeta med Roy Hodgson igen?

Jag är taggad av det. Jag vet vad managern tycker och jag vet vad han har mig. Jag hade en bra tid tillsammans med honom i Fulham i två och ett halvt år. Han gjorde det riktigt bra i Fulham och förhoppningsvis kan vi ha stor framgång i Liverpool och vi kan åstadkomma större och bättre saker.

Spelade Roy en stor roll i att få dig att skriva på för Liverpool?

Ja en av dem, men när Liverpool knackar på dörren tackar man inte nej.

Liverpool har letat efter en vänsterback hela sommaren så hur glad är du över att Roy valde dig?

Jag är glad. Jag har känt managern ett tag nu och han vet vad jag kan göra. Förhoppningsvis kan jag bidra med mycket till Liverpool och göra laget starkare.

Pratade du något med Danny Murphy, som var en favorit här under sin tid i Liverpool?

Ja, och Danny pratade mycket väl om denna klubben. Han berättade hur bra klubben är skött, hur bra och hur speciell den är att spela för. Han sa att jag kommer att njuta av varje minut.

Alla Liverpoolfans kommer ihåg ditt mål i Cardiff för West Ham i FA Cupfinalen, kommer du reta Pepe Reina något för det?

Jag har endast gjort ett fåtal mål så det är ett jag kommer ihåg väl. Jag behöver lära känna Pepe först innan jag kan skoja med honom men förhoppningsvis kommer vi ha lite kul åt det tillsammans.

Det var väldigt nära att det blev det vinstgivande målet i FA Cupen också, eller hur?

Det var under förlängningen och jag trodde det skulle bli det vinnande målet men Steven Gerrard hade andra idéer. Jag kommer ihåg att Steven led av kramper och jag sa till honom under matchen att han skulle gå av och göra sig klar för VM, men sedan går han iväg och smäller in bollen som ett blixtnedslag och Liverpool vinner. Man visste att om bollen föll till honom som den gjorde skulle han vara den enda spelaren som skulle kunna göra ett sådant mål. Det var bara ett underbart skott.

Hur mycket ser du fram emot att spela tillsammans med spelare som Gerrard och Torres?

Jag är väldigt förväntansfull inför det. Jag vill bara komma igång nu och komma tillrätta snabbt och förhoppningsvis kan jag göra mycket bra ifrån mig i år.

Är Liverpool en klubb som du alltid har haft stor respekt för?

Ja självklart och jag vet att de har haft några fantastiska spelare genom åren som Kenny Dalglish och John Barnes. Jag spelade med John i Charlton när jag var ung så jag har lärt mig mycket om klubben av honom. Han brukade prata om Liverpool och han berättade för de unga spelarna i Charlton om historian och klubbens bakgrund. Han har mycket respekt för denna klubben och han var en stor spelare här.

Ser du fram emot att få spela framför The Kop?

Jag har spelat mot Liverpool på Anfield och publiken är alltid fantastisk mot laget och ger dem ett otroligt stöd. Jag ser fram emot att spela inför dem för Liverpool.

Vad hoppas du kunna åstadkomma i Liverpool?

Jag vill vinna pokaler. Jag tror att klubben är kapabel att göra det och förhoppningsvis kan vi börja i år.

Du var med om en stor framgång med Fulham i Europa League förra säsongen när ni nådde finalen. Ser du fram emot att spela för Liverpool i Europa?

Jag ser verkligen fram emot det. Liverpool har stora traditioner i Europa. Vi gick till final med Fulham förra säsongen men förhoppningsvis kan vi gå ett steg längre denna säsong och vinna den med Liverpool.

 

Källa: liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer