EL-kollen: Hur gick det för våra motståndare?

Bild till nyheten EL-kollen: Hur gick det för våra motståndare?
Liverpool lottades i fredags mot italienska Napoli, rumänska Steaua Bukarest och holländska FC Utrecht i gruppspelet till Europa League. LFC vann sin match i helgen mot West Bromwich med 1-0, men hur gick det för våra motståndare?

Napoli fick 1-1 borta mot Fiorentina i ligapremiären av Serie A. Uruguayanen Edison Cavani gjorde 1-0 redan efter sju minuter. Cavani gjorde även båda målen mot Elfsborg i veckans returmatch i play-off till EL mot Elfsborg. I den 49:e matchminuten satte D’Agostino kvitteringsmålet. Det var minst sagt en het match. Domaren fick dela ut sju gula kort och två röda. Blasi i Napoli fick lämna planen.

Steaua Bukarest spelade också 1-1. FC Timisoara, som fick se sig utslagna av Man City i Europa League gästade Stadionul Steaua. Pacurar gav hemmalaget ledningen i den 52:e minuten, men med tio minuter från fulltid kvitterade Timisoara efter mål av Contra.

FC Utrecht verkar vara väldigt ojämna, eller så gav de allt mot Celtic i veckan när de vann med hela 4-0. Utrecht mötte igår den förra säsongens ligavinnare FC Twente. Janko gav motståndarna ledningen i den 64:e minuten och sedan rann det iväg. Matchen slutade med förlust (4-0).

Società Sportiva Calcio Napoli från Italien. SSC Napoli slog ut Elfsborg nyligen efter 1-0 i Italien och 2-0 på Borås Arena. Till vardags spelar italienarna sina hemmamatcher på Stadio San Paolo i Neapel. Arenan har en kapacitet på 60 240 åskådare. Klubben grundades 1926. Vill du veta mer om Napoli? Klicka här.

Fotbal Club Steaua Bucureşti är en rumänsk klubb som grundades den 7:e juni 1947, då som ASA Bucureşti. Steaua spelar sina hemmamatcher på Stadionul Steaua som har en kapacitet för 27,557 åskådare. Arenan renoverades senast 1996. Vill du veta mer om Steaua? Klicka här.

Football Club Utrecht grundades den 1:e juli 1970 och spelar sina hemmamatcher på Stadion Galgenwaard som har en kapacitet för 24,426 åskådare. Den förra säsongen slutade man på en sjundeplats i Eredivisie. Vill du veta mer om Utrecht? Klicka här.