Stevie: Reina kommer att ta igen för missen

Bild till nyheten Stevie: Reina kommer att ta igen för missen
Steven Gerrard tror att Pepe Reina kommer att visa att han är världens bästa målvakt de kommande månaderna efter ett sällsynt misstag mot Arsenal igår.

Liverpool såg ut att gå mot seger i premiären mot Arsenal, men i slutskedet av matchen styrde Reina in bollen i eget mål efter det att Marouane Chamakh nickat i stolpen.

Det var ett sällsynt misstag från mannen som blev framröstad till årets spelare i Liverpool föra säsongen. Men Gerrard tror att Reina kommer ha lagt det bakom sig väldigt snart.

"För mig är han en av världens bästa målvakter, och han kommer säkert att gott göra sitt misstag under resten av säsongen," sa Kaptenen.

"Han är värd otroligt mycket för klubben, där finns ingen tvekan kring det. Jag vill inte komma med en bortförklaring men han hade otur och solen spelade en viktig roll.

"Men även om vi hade vunnit eller spelat lika gjorde Reina ett par räddningar utav världsklass, det är det som han är bäst på.

"Men jag vill inte peka ut någon, alla kan gå ifrån denna matchen med huvudet högt och vara stolta över deras insatser."

I slutet av första halvlek såg det mörkt ut för Liverpool, när domaren Martin Atkinson, visade Joe Cole det röda kortet efter en sen kapning på Arsenals nyförvärv Laurent Koscielny.

Precis som många andra tycker Gerrard att rött kort var ett hårt straff.

"Det var tufft för Joe att bli utvisade, men han skakade hand med alla och tackade dem efter att han gått av," sa Gerrard.

"Det var hårt med ett rött kort, ett gult hade varit mer förståeligt. Men när du gör den sortens förseelse framför bortasupportrarna påverkar det domaren, och det är vad som hände igår."

Trotts att det inte blev tre poäng tror Gerrard att de har stärkt självförtroendet efter en fin insats mot ett lag som är tänkt att utmana om titeln

"Jag tyckte att vi hade otur som inte tog full pott," sa han. "Jag är väldigt stolt över pojkarna och vi kämpade väldigt bra.

"Det är tufft att spela mot Arsenal när det är 11 mot 11. Att bli en spelare kort med halva matchen kvar och ändå få med sig poäng är tillfredsställande.

"Vi spelade disciplinerat, vi kändes vältränade och jag tycker att vi gjorde många bra saker. Där finns mycket positivt att ta med från denna matchen, det var bara synd att vi inte fick en seger.

"Om vi fortsätter att visa samma kämparglöd och attityd, kommer vi att göra en bra säsong, men vi måste visa det i varje match och inte bara mot Arsenal."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer