Ola Toivonen till Liverpool?

Bild till nyheten Ola Toivonen till Liverpool?
Daily Mail skriver idag att Liverpool kan vara nära att köpa vår svensk Ola Toivonen från PSV Eindhoven. Toivonen är en av de svenska spelare som just nu är hetast ute i Europa, och priset för anfallaren sägs ligga på runt £5M.

Den svenska supporterklubben rapporterade i förra veckan att Roy Hodgson varit på Råsunda vid landskampen mellan Sverige och Skottland. Hodgson själv fick frågan på en presskonferens om vad han gjorde där – och svarade att han scoutade spelare.

Aftonbladet kom snabbt ut med nyheten om att det kunde vara vänsterbacken Behrang Safari, men LFC.nu nämnde även Ola Toivonen i vår artikel, och kanske har vi rätt.

Toivonen gjorde ett av målen när Sverige besegrade Skottland med 3-0. I förra veckans ligamatch för PSV gjorde han tre mål när holländarna vann över De Graafschap. Notera att Toivonen för tillfället i PSV har nummer 7, som just nu även finns ledigt på Melwood.

Vem är Ola Toivonen?
Ola Toivonen, föddes den 3: juli 1986 i Örebro. Toivonen fostrades i Degerfors IF men värvades 2006 till Örgryte av Zoran Lukic. Redan då sa Lukic att Toivonen inom två år skulle spela i landslaget, han kallade honom för den största talang han någonsin tränat.

Inför säsongen 2007 värvades Toivonen till Malmö FF efter att Örgryte den gånga säsongen trillat ner till Superettan. Ola värvades som ersättare till den före detta Liverpool-spelaren Jari Litmanen.

Precis som de flesta svenska spelare deltagit i, fick även Ola resa med landslaget på turnén i Sydamerika med träningsmatcher. Toivonen spelade i u-21 fram tills mitten av detta år då han lämnade på grund av sin ålder.

Toivonen imponerade stort under u-21 EM i Sverige. Under början av 2009 blev han lagkamrat med landslagsmålvakten Andreas Isaksson efter att ha ritat på ett kontrakt för PSV Eindhoven. 13 mål på 33 matcher blev grabben med finska rötters facit under förra säsongen i PSV.

OT har gjort 13 landskamper som junior, 28 stycken för u-21 och hittills 8 för det svenska a-laget.

Toivonen är en bra avslutare och framspelare. Nackdelen kan vara att han ibland har ett hett temperament. Ola har gjort väldigt bra ifrån sig i Holland och har redan på ungefär 1,5 år tilldelats en egen sång.

Namn: Ola Toivonen
Född: 3:e juli 1986 i Örebro
Längd & vikt: 189 cm och 75 kg
Klubbar: Degerfors IF, Örgryte IS, Malmö FF och PSV Eindhoven
Position: Offensiv mittfältare/anfallare
Kontrakt med PSV till: 2012

Ola Toivonens tre mål mot De Graafschap; 0:37-1:37

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer