10 senaste: Ligapremiär

Bild till nyheten 10 senaste: Ligapremiär
Det är idag ligapremiär mot Arsenal på Anfield. Den officiella hemsidan har gått igenom de tio senaste premiärmatcherna, tre av dem har spelats på hemmaplan – två vinster och en förlust.

Tottenham 2-1 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2009
En straffspark från Steven Gerrard räckte inte för att Liverpool skulle kunna ändra på underläget med 2-1 mot Spurs på White Hart Lane.

Gerrard fick straff efter att Glen Johnson gått omkull vid en utrusad Heurelho Gomes i Tottenham-målet.

Sebastien Bassong nickade in ledningsmålet för Tottenham. Benoit Assou-Ekotto gjorde första målet för Harry Redknapps mannar efter ett fantastiskt skott cirka 30 meter utanför straffområdet.

Liverpool hade problem i försvaret efter en skadesituation där Martin Skrtel kolliderade med Jamie Carragher, vilket resulterade i att 18-årige spanjoren Daniel Ayala fick göra sin ligadebut.

Sunderland 0-1 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2008
Fernando Torres gjorde ett solonummer när han i den 82:e minuten på Stadium of Light dundrade in 1-0 för Liverpool mot Sunderland. Den spanska anfallaren ryckte en hårdnackad seger från Sunderland när han tog emot Xabi Alonsos fina passning och från 25 meter gjorde målet som innebar tre poäng.

Aston Villa 1-2 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2007
Liverpool sprack en torka på fyra ligapremiärer utan vinst när Steven Gerrard enligt undertecknad gjorde en av sina finaste frisparkar i karriären på stopptid. Villa Park exploderade av lycka när Gareth Barry i den 87:e minuten lyckades kvittera på straff – men glädje skulle inte bli långvarig.

Martin Laursen hade från första början gett Liverpool ledningen via ett självmål. Fernando Torres gjorde sin debut och såg het ut, men målskytten skulle stavas som så många gånger förr, Steven Gerrard.

Stevie fick en frispark cirka 25-30 meter utanför straffområdet och skruvade upp bollen i det högra krysset. Nyförvärven Ryan Babel och Andriy Voronin deltog också.

Sheffield United 1-1 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2006
Robbie Fowler räddade Liverpool från en skräll mot nykomlingen Sheffield United på Bramall Lane. Rob Hulse gav laget från Yorkshire ledningen på nick före mannen som supportrarna kallar ”God” slog till.

Fowler kvitterade till 1-1 på straff vilket matchen även slutade. Fabio Aurelio gjorde sin debut för Liverpool och det tog hela sju matcher innan man lyckades vinna på bortaplan efter denna match.

Middlesbrough 0-0 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2005
Liverpool fick utstå en frustrerande eftermiddag på Riverside efter ha misslyckats att göra mål trots att man dominerade.

Steven Gerrard var Liverpools bästa spelare, som ständigt plågade Middlesbroughs försvar. En typisk brast från mittfältet skulle ha gett bortalaget ledningen under de första 45, men Ugo Ehiogu hade andra tankar, vilket innebar att Liverpools nummer åtta inte fick till något riktigt vasst avslut. Pool lyckades inte ta poäng på ett Boro som höll undan bra.

Tottenham 1-1 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2004
Djibril Cisse gjorde sitt första ligamål för Liverpool men det var inte tillräckligt nog för att fixa en seger för Rafael Benitez på hans Barclays Premier League-match vid avbytarbänken.

Liverpools dåvarande rekordvärvning satte öppningsmålet från nära håll men lyckades inte göra segermålet efter Jermaine Defoes kliniska avslut 19 minuter från stopptid.

Liverpool 1-2 Chelsea - Barclays Premier League - augusti 2003
Jimmy Floyd Hasselbaink ordnade en ny era för Chelsea som fick en vinnande start på bekostnad av Liverpool redan 2003.

Holländaren slet sig fram i straffområdet och fräste till med ett skott i nedre hörnet, och ett Liverpool utan avstängde Gerrard, hade svårt att imponera.

Juan Sebastien Veron hade gett Chelsea en drömstart framför Kop och hemmalaget såg inte ut att komma tillbaka in i matchen förrän de tilldelades en straff i andra halvlek.

Michael Owen missade första gången med gjorde inga misstag den andra, efter att domaren Steve Bennett dömt en ny straff.

Det var inte nog ändå, för Hasselbaink kastade sig fram kort därefter för att göra 2-1, till stor förtjusning för såväl Chelseasupportrarna som Roman Abramovich.

Aston Villa 0-1 Liverpool - Barclays Premier League - augusti 2002

John Arne Riise blev Liverpools hjälte mot Aston Villa efter laget hade skapat en mängd målchanser på Villa Park - men missat samtliga.

Norrmannen kom omarkerad nära stolpen och satte segermålet efter att Houlliers mannar dominerat hela matchen.

Det var en dag att glömma för Michael Owen, efter att han haft en dålig dag med en missad straff.

Liverpool 2-1 West Ham - Barclays Premier League – augusti 2001

Michael Owen drog till med ett suveränt skott när Gerard Houlliers trippel vinnare fick en vinnande start även under ligapremiären kommande säsong.

Den lilla anfallaren hade tidigare gjort sex mål på tre matcher - målen gjordes även i Champions League-kvalet och Charity Shield-matchen - för att sedan hjälpa sitt lag att kämpa till sig segern mot The Hammers.

Liverpools nummer 10 inledde målskyttet efter 19 minuter då Gary McAllisters snygga chip fick honom att rusa mot Shaka Hislops mål.

Dock kämpade West Ham tillbaka och lyckades kvittera efter Paolo di Canios fräcka straffspark.

Det såg ut som hemmalaget skulle få nöja sig med ett frustrerande kryss tills ett ögonblick av briljans signerat Owen då han trixade till med två överstegsfinter och smällde in 2-1 med 12 minuter kvar av matchen.

Liverpool 1-0 Bradford - Barclays Premier League - augusti 2000
Emile Heskey ordnade en kanonstart åt Gerard Houlliers nya Liverpool med ett fantastiskt solonummer som sänkte Bradford City på ett soligt Anfield.

Den före detta Leicester-anfallaren fintade bort sin bevakare i straffområdet innan han satte bollen stenhårt längst upp i krysset i den 67:e matchminuten.

Det var helt välförtjänt för Liverpool under en eftermiddag när Houllier värmde upp Markus Babbel, Nick Barmby och Gary McAllister.

Det var en kompakt genomförd match av motståndarlaget, men inte ett resultat som skulle få många att förutspå att de skulle ha en av deras viktigaste säsonger i modern tid.

Källa: Liverpoolfc.tv