Hodgson känner till att pressen är stor

Bild till nyheten Hodgson känner till att pressen är stor
Roy Hodgson tog över som tränare för Liverpool i början av sommaren, engelsmannen har hämtat in fem nya spelare och förbereder nu laget inför ligapremiären mot Arsenal imorgon på Anfield.

Hodgson säger idag att han inte är förvånad över pressen som finns på att Liverpool ska lyckas, och säger att han är van vid press, något han haft redan sedan första dagen han började som fotbollstränare.

"Det finns alltid förväntningar. Vem vet vad som är realistiskt? I varje liga finns där alltid lag som överraskar.

"Jag har känt press för de senaste 35 åren, sedan den 1:e januari 1976 – jag ser det som en del av jobbet."

"Halmstad och Liverpool kan inte nämnas i samma andetag men det är inte vad jag tyckte när jag var 29 år gammal.

"Jag kände en stor press på mig för att få ett bra resultat för laget och jag känner press på mig nu, jag tänker varje dag att om jag inte känner press har jag vuxit från detta jobb."

"De erfarna spelarna och ledarstaben här vet att vi har höga förväntningar på oss. Allt vi kan göra är att försöka förbereda oss varje vecka för att spela en bra fotboll och försöka vinna."

På grund av att ligan tidigare dominerats av topp fyra, kan man nu se att Man City, Tottenham, Aston Villa och Everton har minskat gapet, vilket har gjort säsongen som började idag allt mer spännande.

Hodgson ogillade snacket om att det var ett väldigt betydelsefullt år för klubben efter att man förra säsongen hamnat på en sjundeplats i ligan och missat Champions League.

"Varje gång när jag kör ser jag år 1892 (året då Liverpool grundades). Om två år kommer det vara 120-års jubileum så jag vill inte snacka om säsongen är viktig eller inte. Jag kommer tänka långsiktigt, det kommer spelas en hel del matcher och vi har chans att vinna titlar varje år."

Källa: Sky Sports

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer