Styrelsemötet blir inte av

Bild till nyheten Styrelsemötet blir inte av

Morgondagens styrelsemöte blir inte av då det inte kommit in några bud på klubben. Det är tveksamt om Liverpool blir sålt före transferfönstret stänger. Journalister spekulerar i ett Portsmouth-scenario.

Tidigare igår skrev vi om att Liverpool imorgon skulle ha ett styrelsemöte för att disktuera ägarfrågan i klubben.

Daily Telegraph avslöjar att mötet inte blir av på grund av tveksamheter runt trovärdigheten för potentiella budgivare och efter att datumet publicerats i engelsk press.

En källa uttalar sig om att det hade varit för tidigt att ha ett möte denna vecka, vilket betyder att klubben fortsatt måste få ett formelt bud. Christian Purslow, Martin Broughton, Ian Ayre samt Tom Hicks & George Gillett skulle enligt planerna träffas imorgon, nu blir det inte av - och det är fortfarande oklart om det blir ett nytt möte och när det äger rum.

Broughton hoppades på att så många som sex eventuella köpare skulle lägga ett detaljerat bud, inklusive finansieringsplanen, och innan slutet av veckan kunna ha minst två seriösa bud att diskutera om. Detta ska nu vara långt ifrån vad Liverpool har mottagit, och det ser nu ut som att transferfönstret kommer stänga innan det blir några nya ägare för Reds.

Den 6:e oktober löper Hicks och Gilletts överkommenlse med Royal Bank of Scotland ut, och om man läser senaste nytt, är det inte omöjligt att Liverpool står utan nya ägare tills den sjätte oktober.

I värsta fall kommer RBS få avgöra framtiden för Liverpool Football Club, det mest framgångsrika laget genom tiderna inom engelsk fotboll. RBS kanske kommer erbjuda klubben för ett billigare pris än vad amerikanerna vill ha, eller att de äger Pool tills vidare för att sedan lämna över till andra investerare.

Många journalister spekulerar nu i att Liverpool kan vara med om ett liknande scenario som Portsmouth. Pompey´s dåvarande ägare lånade massvis med pengar, lämnade, och sedan lyckades inte klubben hitta nya ägare - vilket betydde konkurs. Leeds är ett annat exempel på en engelsk klubb som varit med om ägarproblem och sedan gått i konkurs.

Detta är knappast den sista artikeln om ägarfrågan, förvänta dig att det kommer fortsätta med både positiva och negativa nyheter för varje dag som kommer.

    Stöd våra sponsorer