Coady bakom seger i Liverpool Senior Cup

Bild till nyheten Coady bakom seger i Liverpool Senior Cup
Liverpools reserver vann i eftermiddags Liverpool Senior Cup efter 3-2 i finalen mot Skelmersdale Uniteds förstalag. Bruna, Coady och Cooper målskyttar.

Liverpool lyckades vände underläge till seger i finalen av Liverpool Senior Cup, men reserverna visade prov på styrka när man vände och vann.

Conor Coady och Andre Wisdom, de engelska U-17 europamästarna, var åter strålande i Liverpools försvar.

Danske målvakten Martin Hansen och den isländske mittfältaren Victor Palsson, som nyligen var iväg med förstalaget på träningslägret i Schweiz, fanns båda med från start. Dessutom fick lovande mittfältaren Michael Roberts sin första start för reserverna.

Nikola Saric, lagets andre dansk i startelvan, var nära att ge Liverpool ledningen redan efter fyra minuters spel när han löpte in från högersidan och fick till ett skott med vänsterfoten som gick tätt utanför målvakten Damien Eastham´s stolpe.

Två minuter kom Gerardo Bruna in från vänsterkanten och fick till en härlig chip, som oturligt nog hamnade i ovansidan av ribban.

Skelmersdale kom minuterna senare i ett friläge, där Martin Hansen kom ut och satt press på Karl O´Donnell som tvekade och dansken lyckades på något sätt rädda returen från Ryan Wade också.

Efter elva minuter tog dock Skelmersdale ledningen när Karl Ledsham omarkerad kunde nicka in en hörna vid närmaste stolpen.

Victor Palsson kom nära en kvittering, med sköt utanför från bra läge efter underbart förarbete av Saric.

24 minuter in i matchen kom kvitteringen när Gerardo Bruna elegant skruvade in upp bollen i krysset på en frispark.

Palsson vara nära igen två minuter efter målet, men hans nick från nära håll rensades i sista stund undan på mållinjen av försvarande Paul Byrne.

Den unge spännande portugisen Toni Silva skapade nästa chans, men avslutet gick precis utanför. Roberts stod för en härlig framspelning till Silva.

Silva stod därefter för en härlig löpning längs högerkanten som drog ner applåder från publiken. Efter samspel med Bruna, tvekade han dock att avsluta med högern och målvakten Eastham lyckades rädda. Halvtid 1-1.

En minut efter pausvilan fick Liverpool hörna från höger. Målskytten Bruna hittade Conor Coady, som nickade in 2-1.

Skelmersdale gav inte upp och var nära en kvittering när Phil Mooney fick till en fullträff som tog i stolpen.

Bruna var livlig i matchen och höll på att sätta 3-1, men hans långskott gick strax utanför.

Wade hade sedan en riktigt bra möjlighet till kvittering genom Wade, men John Flanagan kom emellan med en magnifik brytning och räddade situationen.

Avslutningen på matchen blev händelserik. Avbytaren Michael Ngoo skapade målet med en fantastisk löpning till höger och inlägget hittade fram till skotten Alex Cooper som säkert satte 3-1 med fem minuter kvar.

Hemmalaget gav allt i slutminuterna och fick till en reducering till 3-2 genom O´Donnell från nära håll och var även nära en kvittering, men ytterbacken Emmanuel Mendy lyckades komma emellan med en superb tackling i sista stund.

Holländske avbytaren Vincent Weijl hade möjlighet att göra 4-2, men hans fina krafttiga skott räddades av målvakten Eastham.

Kapten Andre Wisdom tog emot pokalen och det innebär att Liverpool lyckades försvara titeln från föregående år.

Liverpools bäste var enligt officiella hemsidan Conor Coady.