FK Rabotnicki - Liverpool 0-2

Bild till nyheten FK Rabotnicki - Liverpool 0-2

Liverpool vann den första kvalmatchen av Europa League mot FK Rabotnicki i Makedonien ikväll. David N´Gog gjorde båda målen för Reds, och lagkapten Lucas var suverän.

Rabotnicki imponerade verkligen inte i dagens match. Hemmalaget spelade bra i början av matchen, men Liverpool kunde sedan ta över den mer och mer.

FKR hade ingen riktigt het målchans om man bortser från ett volleyskott en bit utanför Cavalieris mål. Makedonierna fick istället koncentrera sig på att försvarsspelet.

LFC skapade inte massor av målchanser men de hade bollen ständigt och lyckades göra två mål - båda från N´Gog.

1-0 för Liverpool i den 17:e minuten, förhoppningarna hos makedonierna spricks, arenan tystas ned. Lagkapten Lucas slår en frispark snabbt som når fram till David N’Gog, försvararna gör bort sig och fransmannen kan enkelt chippa in ledningsmålet.

Mål nummer två för kvällen kom i den 58:e minuten. Martin Kelly slår in en fin passning till David N’Gog som visar Roy Hodgson att han är något han bör ha i planerna när han sätter sitt andra mål för kvällen. N’Gog skjuter på volley in i mål. Väldigt fint.

FK Rabotnicki var verkligen inte bra, och Roy Hodgson ska utan tvekan kunna vila några av a-lagsspelarna i returmötet.

Returen spelas på Anfield den 5:e augusti. Liverpool spelar dock match redan på söndag, klockan 14.30 mot Borussia Mönchengladbach. Du följer allt om senaste och kommande match på LFC.nu. Höjdpunkter, kommentarer med mera kommer läggas ut på startsidan så fort det finns.