Lucozade Sport och LFC i samarbete

Bild till nyheten Lucozade Sport och LFC i samarbete

Liverpool FC kan idag bekräfta att man kommer inleda ett samarbete med Lucozade Sport. LS kommer att genomföra tester för att kunna ersätta vätska under träningar och matcher.

Tess Morris, Lucozade´s Sports Scientist för Barclays Premier League, och hennes team besökte klubbens träningsanläggning i West Derby för att träffa Liverpools chef för idrottsmedicin och idrottsvetenskap Dr Peter Brukner.

Många Kopites minns säkert när en av klubbens bästa spelare någonsin, John Barnes sparkade en Lucozade Sport flaska i en TV-reklam under 80-talet, men idrottsvetenskapen inom fotboll har kommit långt sedan dess och det är nu en integrerad del av att hålla spelare i bra form länge under en säsong i Premier League.

Lucozade Sports ambassadörer Steven Gerrard och Joe Cole, var några av spelarna som testades innan Roy Hodgson lät större delar av laget träna för sista gången innan resan till Makedonien. Tess och hennes team av Dr Hannah McLeod och Phil Evans ska genomföra några hydrerings tester på Hodgsons trupp och Dr Brukner anser att dessa tester är viktiga när man ska övervaka en enskild spelares hälsa och kondition:

"Lucozade Sport analyserar koncentrationen av spelarnas svett och kan därmed justera intaget av vätska beroende på hur mycket som behövs. Detta kommer utan tvekan vara tillgängligt under varma förhållanden som du kommer att möta till exempel i Makedonien. Prognosen för väder rapporterar att det är 32 grader, och spelarna svettas mycket under förhållanden som det."

"Vi kan inte lära spelarna hur man gör mål, men vi kan säkert se till att de får den bästa möjliga konditionen. Tidigare fick alla spelare samma sak att dricka, men vi har beslutat att den information vi får från dessa tester ger oss möjlighet att till varje spelare ge en egen dryck som passar den."

"Varje spelare kommer också att få ha sina individuella styrkeprogram och sina egna program för att förhindra skador - alla är olika och du kan inte behandla dem på samma sätt."

Källa: Liverpoolfc.tv.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer