Spearing: Säsongen blir viktig för min del

Bild till nyheten Spearing: Säsongen blir viktig för min del

Jay Spearing tror att årets säsong som kommer är väldigt viktig med tanke på hans framtid i klubben. Han hoppas få vara med i Hodgsons planer, och tycker även enligt han själv att han blivit en bättre spelare sedan utlåningen till Leicester.

Spearing blev i slutet av den förra säsongen utlånad till Leicester. The Championship-klubben kämpade då för att ta sig till play-off final, men lyckades inte och åkte ut mot Cardiff på straffar i semifinalen. 21-årige Jay säger idag till Liverpool Daily Post att han blev en bättre spelare under sina två månader i Leicester.

"Jag tyckte mycket om det, och det var även mycket bra för mig. Det var en enorm skillnad från hur det är i Liverpool. Jag har varit här sedan jag var sju, och i Leicester gjorde de allt tvärtom, jag var tvungen att vänja mig vid det."

"Att få spela varje vecka hjälpte mig mycket, och alla förväntningar när vi kom till slutspelet, all press på spelarna, det var en stor upplevelse för mig. Det var en stor besvikelse för klubben att inte nå play-off finalen i slutet, och det var en stor besvikelse för alla spelare. Jag tror att vi förtjänade bättre den dagen eftersom vi jobbat så hårt i slutet. Det har gjort mig till en bättre spelare genom att kämpa varje vecka. Nu vill jag göra det för min klubb."

"Jag hoppas att min erfarenhet från slutspelet har bevisat att jag kan hantera stora matcher. En match med mycket press när du verkligen behöver vinna. Precis som det är för Liverpool varje vecka oavsett vem vi möter."

Jay har tidigare fått spela i både Champions League och Premier League matcher, och menar att det är nu eller aldrig om han ska slå igenom i Liverpool.

"Detta är ett stort år för mig. Med en ny tränare tror jag att detta är min chans till ett genombrott och att bli en viktig del för laget, delta regelbundet. Det är upp till mig vad som händer. Går det så går det, men om det inte funkar får jag kolla vilka möjligheter jag har. Men mitt mål är nu klart - jag vill visa Roy vad jag kan. Med reglerna de har infört i Premier League om trupperna, så vill jag ta min chans att få vara med. Jag vill spela mer denna säsongen."

Spearing berättar också om den första veckan som spelare under den nya tränaren Roy Hodgson.

"Du kan se på en gång att Roy är seriös. Han har bestämt sig för vad han vill och vad han vill göra, och jag gillar det mycket. Jag hoppas bara att jag fortfarande kan inkluderas i hans planer. Om du gör något fel, är han inte rädd för att säga till dig. Om träningen inte går som planerat är han inte rädd för att säga till oss. Han är mycket bra på att förklara exakt vad han vill, och om vi inte klarar något första gången, tror han på oss den andra gången. Alla är nöjda med det."

Liverpool har inte med alla sina bästa spelare på träningslägret, och Spearing säger att det nu är en chans till de yngre spelarna att visa vad de kan.

"Det är lite olika, men även om vi pojkar är här, är fortfarande spelare som Aquilani, Lucas, Kyrgiakos, Jovanović och Joe Cole här, och de är bra spelare. För de unga spelarna och några av de jag nämnde, finns det en chans att visa vad de går för. Vi vill alla vara med tränarens planer för nästa säsong. Jag vill inte lyssna på ryktena om vem som kanske kommer och lämnar klubben. Jag vill bara arbeta hårt och visa Roy att jag är tillräckligt bra och bättre än han vad han trott från första början. Och att jag klarar pressen att spela för Liverpool."

Källa: Liverpool Daily Post

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer