Joe Cole - fakta och video

Bild till nyheten Joe Cole - fakta och video

Det blev idag klart att Joe Cole skriver på för Liverpool, ett kontrakt som sträcker sig fyra år framåt. Cole kommer närmast från Chelsea och förväntas genomgå en läkarundersökning inom de kommande 48 timmarna. Engelsmannen kommer som Bosman (gratis).

Nedan får du reda på mer om Joe, du får även se en video på det bästa mittfältaren gjorde för Chelsea 2008/09.

1) Joe föddes den 8:e november 1981, samma dag som Sevilla och Brasiliens Luis Fabiano och American Pie skådespelaren Tara Reid.

2) Efter att ha spelat i Chelsea under en längre tid är det nu inte några problem för Cole att ta på sig den röda tröjan, han har nämligen de senaste tio åren varit jultomte hos London´s Richard House Children´s Hospice där han ger ut presenter till svårt sjuka barn.

3) Cole´s flickvän Carly Zucker är fitness instruktör - men just nu även med i serien I´m a Celebrity Get Me out of Here.

4) Den före detta Chelsea och West Ham-spelaren har valt ut två spelare som han njutit mest över att få möta de senaste tio åren. "Jag älskade att spela mot Roy Keane och Patrick Vieira. De var dom två bästa spelarna på deras positioner vid det tillfället, och det var verkligen en utmaning för en 18, 19 och 20-åring."

5) Liverpool-supportrar som vill veta mer om Cole får bara vänta en månad, den 19:e augusti släpper han sin officiella självbiografi.

6) Som tonåring i West Ham kunde Cole inte bara hjälpa sitt lag till att vinna FA Youth Cup i finalen med 9-0 år 1999. Han gjorde även sju av åtta mål i en landskamp mot Spanien.

7) 2006 kom han på fjärde plats över Storbritanniens mest lyckligaste personer.

8) Cole´s fantastiska träff i VM-matchen mot Sverige 2006 som resulterade i ett mål blev rankat som ett av turneringens tio snyggaste mål av BBC. Du kan se målet här.

9) Joe´s första Premier League mål kom i februari 2000 när West Ham vann med 5-4 över Bradford på Upton Park.

10) 28-åringens säsong i Chelsea 2006 gick så pass bra att han även blev uttagen i PFA Premiership Team of the Year.

Cole medverkade i två matcher för England i årets VM. Under sin tid i det engelska landslaget har han hunnit med att göra 56 matcher och 10 mål. Debuten gjordes mot Mexico i maj 2001. VM 2010 blev hans tredje världsmästerskap hittills. Cole blev pappa för första gången i mars 2010, han fick då sin dotter Ruby Tatiana Cole.

Klicka här för att se video på det bästa Cole hann göra för Chelsea 2008/09.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer