Den första intervjun med Shelvey

Bild till nyheten Den första intervjun med Shelvey
Jonjo Shelvey berättade att han vill göra bra ifrån sig när han nu förbereder sig för sin första säsong i den engelska toppfotbollen.

Den 18-årige engelska ungdomslandslagsspelaren skrev på för Liverpool i slutet av förra säsongen och är nu med truppen i Schweiz för att sätta fart inför den nya säsongen – och sitt första smakprov på livet som Premier Leaguespelare.

Shelvey anses av många som den mest lysande unga talangen i engelsk fotboll – han beskrivs av sin före detta tränare som en spelare i Steven Gerrards anda. Den anfallande mittfältaren kom till Merseyside med ett strålande rykte och han kommer försöka bevisa sitt värde på Anfield så fort som möjligt.

Shelvey sa: ”Att vara i Liverpool är vad varje unge drömmer om. När jag var i skolan och på lekplatsen brukade jag låtsas att jag var spelare som Steven Gerrard så det känns helt overkligt att jag kommer att träna med de här spelarna dag ut och dag in."

”I Charlton bestod träningen bara av skott och five-a-side spel och jag var hemma igen vid ett-tiden. I Liverpool kommer vi inte hem förrän två eller tre på eftermiddagen och det är vad jag behöver. Jag behöver vara någonstans där jag kan lära mig om spelet eftersom det kom till det läget då jag inte lärde mig någonting längre i Charlton. Jag är så glad att befinna mig bland de bästa möjliga människorna.”

”Jag är verkligen spänd och förväntansfull och vill bara att den nya säsongen ska börja. Jag hoppas få spela minst 20 matcher den här säsongen så att jag kan komma in i det. Jag har bra självförtroende, det måste man ha.

“När man är 18 år gammal och kastas in i en match på Anfield kan man inte känna rädsla. Man måste bara gå in och göra sitt jobb."

Shelvey har representerat England både på U16- och U17-nivå och blev Charltons yngste spelare någonsin. Han gjorde åtta mål på 49 matcher för Londonklubben.

Shelvey har en mjuk och tyst röst men är inte desto mindre en mycket bestämd ung man. Han är helt på det klara med att han kommer att lyckas på planen – men hur har han hanterat den förändring det innebär att komma från söder till norr?

”Självklart är det en annorlunda livsstil om man jämför med hur det var i Charlton”, sa han. ”Träningen är tuffare, alla är riktigt professionella så det är helt annorlunda. Det är en skillnad men jag gillar det. Det är tufft men jag klarar det och det känns bra att vara här.”

”Jag trodde att jag skulle tycka att det var tuffare än det var. Jag har fått mycket hjälp från klubben. Min mamma och pappa kommer hit vilket gör att det blir mycket lättare. Min pappa kommer hit på måndag och tisdag och sedan följer jag honom till Lime Street station på onsdag morgon innan träningen. Då kommer mamma hit upp så hon kommer att vara där när jag kommer hem från träningen, vilket är toppen eftersom hon älskar att laga mat."

”Jag har inte fattat riktigt än att jag kanske kan spela i Premier League varje vecka. Det är overkligt.”
Nuförtiden kanske han drömmer om att dra på sig den röda tröjan men för bara fyra år sedan var han ett stort fan av West Ham och förtvivlad över att Gerrard snodde FA-cupen från Hammers med ett sent kvitteringsmål i Cardiff.

”Jag var i Italien med Charlton vid det tillfället och vi tittade på matchen i en pub. Det var några stycken Liverpoolfans där och de retades hela dagen. Jag kanske hejar på West Ham men när man tittar på Liverpool på TV och hör publiken sjunga så får man gåshud. Det kommer att bli fantastiskt att spela där. Jag ser verkligen fram emot det. Jag kommer antagligen att svimma innan jag går ut.”

Och när Shelveys dröm blir verklighet och han gör sin debut i en Liverpooltröja, vad kan då fansen förvänta sig?

”Jag är en mångsidig spelare. Jag kan försvara, fast jag föredrar att gå på mål och skapa saker och ting. Jag brukade spela i utrymmet bakom strikern i Charlton men jag föredrar att spela centralt i mittfältet och dirigera spelet."

”När man tittar på Premier League på TV verkar det som om man har mer tid och utrymme på sig när man får bollen jämfört med League One och det kommer att passa mig.”

”Jag ser verkligen fram emot att visa fansen vad jag kan åstadkomma.”

Källa: Liverpoolfc.tv

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer