Eccleston vill imponera på Roy

Bild till nyheten Eccleston vill imponera på Roy
Medan Liverpools VM-stjärnor tar en förlängd semester efter äventyret i Sydafrika reser en ung Liverpooltrupp till Schweiz på träningsläger. Detta bjuder på en perfekt möjlighet att imponera på managern Roy Hodgson. Nathan Eccleston är ett av dessa unga löften som hoppas få en chans till mer spel i förstalaget den kommande säsongen.

19-åringen hade en uppmuntrande säsong då han fick pröva på att spela med seniorerna, skrev på ett nytt kontrakt, spelade för John McMahons reserver och tillbringade en erfarenhetsmässigt nyttig tid på lån till Huddersfield Town.

Okej Nathan, Roy Hodgson är Liverpools nya manager. Hur har det varit att jobba för honom hittills?
Det var bara några få dagar innan Roy Hodgson tillsattes som vi fick veta vem som skulle ta över, så vi har knappt hunnit vänja oss eftersom vi bara varit tillbaka här i en vecka nu och de första två eller tre dagarna forslades han runt och gav intervjuer och sådant. Runt träningsanläggningen verkar det som om många har stor respekt för honom. Helt klart kräver han spelarnas respekt, vilket är bra, men vi unga killar känner automatiskt respekt för honom och det är samma sak för de äldre också. Man kan se att spelare som Alberto (Aquilani) och Lucas att det finns mycket respekt för honom redan.

Försäsongen är känd för att vara tuff för spelarna. Hur har det varit fram till nu?
Det har varit svårt. Vi har haft en massa fitnessfolk som kommit till klubben från Australien och en ny läkare och fystränare och de har alla jobbat hårt med oss. Det är kanske den ”hemska” sidan av fotboll, men det är försäsong och det måste göras för att underlätta i framtiden. Vi har matcher tätt efter varandra framför oss, så det är viktigt att vara redo.

Du åker med förstalaget till Schweiz för ett träningsläger – ser du fram emot det?
Helt klart. Det är spännande och en ny utmaning för mig. Det är en fantastisk möjlighet att imponera på den nya managern – alla sitter i samma båt nu och vi vill alla göra ett gott intryck. Jag hoppas att jag kommer att vara med i hans planer för framtiden om jag gör ett gott jobb här i Schweiz.

Förra sommaren tillbringade du försäsongen med reserverna. Ett år senare är du med förstalaget. Du måste väl vara nöjd med hur din karriär har utvecklat sig hittills?
Saker och ting har hänt snabbt. Jag var i ungdomslaget och sedan, förra året, var jag i reservlaget när jag bara var 18. Sedan gjorde jag min debut i förstalaget på Anfield, skrev på ett nytt kontrakt och blev utlånad. Mycket har ändrats under det gångna året och jag är glad över det, man jag hoppas också att det ligger större och bättre saker framför mig.

Det kan väl inte ha varit lätt att stiga i graderna från ungdomslag till reserverna och sedan vidare till seniorerna?
Om man är i en stor klubb som Liverpool och speciellt om man är en engelsk spelare så är det svårt eftersom talanger flygs in från övriga landet liksom från Europa och Sydamerika. På grund av det har det blivit svårare de senaste åren att ta sig in i ungdomslaget. Jag har varit här sedan jag spelade i U14-laget och jag har kommit långt, men jag hoppas göra ett större avtryck i framtiden och fortsätta i förstalaget. Jag håller tummarna för att det kan bli så den här säsongen.

Hoppas du få spela några matcher under den här försäsongsturneringen?
Som jag sa så har vi jobbat hårt på vår form inför matchen på lördag. Självfallet har inte managern beslutat sig för vilka han ska låta starta än, men så länge jag kan få några minuter och chansen att visa vad jag kan så blir jag mer än nöjd.

Ni känner antagligen inte till så mycket om Al-Hilal. Har ni diskuterat dem mycket eller är det här bara en match för att få formen och känslan tillbaka?
Nej, managern tar allt på allvar. Han sa tidigare i veckan att det är en stor match på lördag och kunde bli en av de viktigaste för säsongen eftersom det är den första. Alla kommer att gå ut där och försöka imponera på honom och försöka vinna matchen. Den kanske klassas som en vänskapsmatch, men varje match är viktig och vi måste göra vad vi kan.

Ni lägger grunden för den nya säsongen nu – hur ser det ut?
Det är svårt att säga för tillfället eftersom alla inte är tillbaka – vi har fortfarande ungefär 12 spelare som ska komma tillbaka från VM och jag tror att managern också vill ha in några av sina egna spelare. Men organisationen har tagit form och känns bra. Managern har inte tagit in någon ny kringpersonal än, men fystränarna och den nya läkarstaben är alla här och stämningen i lägret är glad och livlig. Förhoppningsvis blir denna säsong bättre än den förra.

Kort om VM. Det var ju så att Torres och Reina mötte Kuyt och Babel i finalen. Har det varit lite skämt runt det under veckans träning?
Det har skämtats lite, ja. Alberto ville att Spanien skulle vinna, vilket de ju naturligtvis gjorde, men många av spelarna ville att Holland skulle vinna. Vi skämtade friskt om det.

Skickade ni några ”lycka till” meddelanden?
Jaa. Många av killarna skickade SMS till killarna före finalen. Det är olyckligt att Fernando blev skadad, men han är ändå överlycklig över att ha vunnit VM!

Till sist, vad skulle göra Nathan Eccleston glad den kommande säsongen?
Att ta mig in i förstalaget igen, få erfarenhet genom några fler matcher och att träna med killarna regelbunden. Förhoppningsvis når jag framsteg som fotbollsspelare, blir bättre och sedan, vem vet? Vi får se vad framtiden har att erbjuda mig.

Källa: Liverpoolfc.tv

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer