Ägarna kan inte blockera försäljning av klubben

Bild till nyheten Ägarna kan inte blockera försäljning av klubben
Klubbens ordförande Martin Broughton ger idag en uppdatering när det gäller försäljning av klubben och slår fast att Tom Hicks och George Gillett har klivit åt sidan och kan inte blockera en försäljning.

Broughton hoppas att klubben kan ha nya ägare på plats i slutet av sommaren, men säger samtidigt att klubben ännu inte fått in några bud.

"Där har inte kommit in några bud i det skedet. Det har inte funnits några bud att tacka nej till och det hade jag inte förväntat mig heller i det skedet.

"Det finns flera intresserade parter, men det finns inget satt deadline. Vi hoppas på att få inledande bud runt mitten av juli, men det är första rundan och inte det slutgiltliga.

"Vi är hoppfulla att en affär kan vara klar i slutet av transfersäsongen. Det var hela tiden en förhoppning snarare än förväntning. De här sakerna kan ta tid.

"Vi är ungefär där vi räknade med att vara i det här läget."

Broughton valde även att förklara sin egen roll i försäljningen.

"Processen är igång och jag önskar påminna om vad den innebär. Jag har tagits in för att hantera försäljningen av klubben. Ägarna har stigit åt sidan, klivit av. Barclays Capital sköter processen och jag övervakar processen.

"Det är en strukturerad process. Informationsmemot har gått ut till ett antal personer som har anmält ett intresse. Vi är fortfarande i den processen."

Till skillnad från uppgifter i media tidigare, så kan Tom Hicks och George Gillett inte blockera en försäljning, utan det är upp till Barclays Capital och Broughton att hitta bästa lösningen för klubben. Även om det inte är det högsta budet!

"Ägarna kan inte blockera försäljningen av klubben. Jag läser allt för ofta uppgifter om vilket belopp de kräver för en försäljning, normalt kopplat till Tom Hicks. Jag vill göra det tydligt att det inte finns något sådant belopp.

"De här är auktion med en villig säljare och en villig köpare. Vi kommer att göra affär med det som vi bedömer vara bästa budet. Det behöver inte innebära att det är det högsta budet. Det handlar om mer än bara pengar. Det handla om stadion utveckling, laget och helheten.

"När vi har kommit igenom den processen, så vinner den som kommer med det bästa budet."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer