Kuyt: Spanien är fortfarande favoriter

Bild till nyheten Kuyt: Spanien är fortfarande favoriter
Dirk Kuyt tror fortfarande på Spanien som favoriter i Sydafrika trots den chockartade öppningen mot Schweiz.

Kuyt har hittills varit i strålande form för Holland som har vunnit sina två första matcher mot Danmark och Japan. Men trots lagets fantasiska start anser han ändå att Fernando Torres och hans lagkamrater är de man måste besegra.

Kuyt avslöjade att han hade pratat med Fernando Torres och Pepe Reina efter den överraskande förlusten.

”Jag pratade med dem efter matchen mot Schweiz eftersom det var en verklig chock för dem och nu måste de reagera på rätt sätt.”

”Men de kommer att ta sig igenom sin grupp, och, enligt mig, är de fortfarande favoriter att vinna detta VM.”

Enligt Sky Sports hoppas Kuyt att Liverpools lagkapten kommer att stanna kvar på Anfield nästa säsong. Gerrards framtid har varit föremål för intensiva spekulationer de senaste månaderna. Klubbar som Real Madrid och Manchester City sägs vara redo om Gerrard bestämmer sig för att lämna sin klubb.

Men Kuyt menar att det är ytterst viktigt för klubben att hålla kvar Gerrard eftersom han är klubbens hjärta.

”Jag skulle inte vilja se Steven Gerrard lämna”, sa Kuyt. ”Han är lagkapten, han är mycket viktig och hans hjärta pumpar för Liverpool."

”Så det måste vara ett väldigt bra erbjudande eller en mycket bra klubb om han ska kunna lämna. Jag vet inget alls om det hela. Det är upp till honom och klubben.”

Kuyt erkänner också att han blev ledsen över nyheten att Rafa Benitez skulle lämna Anfield. Han menar att han har mycket att tacka Benitez för.

”Jag blev ledsen över att han skulle lämna. Rafa var mycket viktig för Liverpool. Han vann Champions League och han gjorde mig till den spelaren jag har blivit.”

Källa: Liverpoolfc.tv & Sky Sports

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer