Carra: Det handlar inte om snabbhet

Bild till nyheten Carra: Det handlar inte om snabbhet
Jamie Carragher har avfärdat frågor om sin snabbhet och förbereder sig för att spela istället för Ledley King när England möter Algeriet på fredag.

Journalister frågade ut Liverpoolspelaren efter att han blev omsprungen av USA:s anfallare Jozy Altidore i söndagens 1-1 match. Carragher pekade ut Sami Hyypiä som ett exempel på en försvarare som nått legendarisk status utan att vara särskilt snabb.

”Varje spelare har olika styrkor och svagheter, ingen spelare kan allt”, sa han. ”Jag är verkligen inte långsam men jag är inte en av de snabbaste.”

”Skälet till att jag själv och John Terry spelar på den här nivån är att vi är bra på att läsa spelet snarare än för vår snabbhets skull. Den bäste medspelaren jag har haft i Liverpool var Sami Hyypiä och han var långsammare än mig och John Terry, men det handlar om förståelse för spelet och se till att befinna sig på rätt plats.”

”Vi har spelat mot de bästa anfallarna i världen. Altidore fick in en fantastisk förstakontakt med bollen och vände och eftersom jag hade fått en varning tidigare var jag lite orolig för att jag skulle skapa en straff eftersom han var på gränsen till straffområdet och jag kunde fått rött kort.”

”Det hände mig i West Ham den här säsongen, mot Zavon Hines (en tackling som gav gult kort och straff) och jag har lärt mig, att vid sådana här tillfällen så måste man släppa honom. Det är det man har målvakter till.”

Carragher tror att Tyskland kanske har en fördel jämfört med de andra favoriterna i VM - eftersom den omtalade adidasbollen har använts i Bundesligan sedan januari. Inget lag har imponerat så mycket som Joachim Lows mannar hittills efter att de besegrade Australien med 4-0 i söndags.

”Det ger dem en fördel. Det är uppenbart”, säger Carragher. ”Bollen är annorlunda. I varje träningspass börjar vi alltid med att passa bollen en 30 eller 40 meter mellan oss av just den anledningen.”

”Jag är säker på att det har hjälpt Tyskland. Det är naturligtvis en fördel. Vi tittade på matchen och jag fick två, tre sms om det.”

Det var få som höll Tyskland som favoriter innan turneringen men Carragher var inte överraskad över att se dem imponera i sin öppningsmatch. Och han liknade deras mentalitet med den som har varit i Liverpools trupp de senaste säsongerna.

”Jag vet inte hur de tänker men vad de kanske har är tron på att alltid komma tillbaka i slutet. Kanske fortsätter det. Det är något liknande det vi har i Liverpool när man är känd för att få ett sent mål oavsett vem som är på plan.”

”Man måste bara tro på att man kan klara det. Kanske handlar det om något sådant. För England har inte lyckats speciellt bra i turneringar, kanske är det något som är till vår nackdel. Men om man tittar på våra spelare och de spelare vi har så är jag ganska säker på att vi kan göra bra ifrån oss i den här turneringen."

En man som måste visa oerhörd mental styrka de kommande dagarna är målvakten Robert Green vars blunder gjorde att Clint Dempsey kunde utjämna i lördags. Carragher har gått ut i press och stöttat Green med hopp om att han ska återhämta sig från misstaget och kommer ihåg när han själv haft det tufft. Ett sådant minne är när han gjorde två självmål framför the Kop när de blev besegrade med 3-2 av rivalerna Manchester United.

”Jag tog mig ett par drinkar den kvällen”, sa Carragher. ”Jag var 20 så det var tufft att komma över det när man var så ung.”

”Jag vet att folk tittar på fotbollspelare i Premier League och ser pengar och en viss livsstil men det har varit en resa för att komma till den punkten. Det har funnits många tillfällen när man har blivit knockad till golvet och måste ta sig upp.”

”Det finns många sådana spelare. Jag var på Lilleshall när jag var 14. Jag spelade inte bättre än de andra killarna då. Men kanske hjälpte min mentalitet mig medan några av dem inte spelar ligafotboll nuförtiden.”

Källa: Liverpoolfc.tv

 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer