Gerrard: En ära att vara kapten för England

Bild till nyheten Gerrard: En ära att vara kapten för England
Steven Gerrard menar att de höga förväntningarna som följer av att vara Englands lagkapten inte kommer att vara en belastning i hans spel i VM.

Liverpools mittfältare kommer att leda Three Lions i Sydafrika och tror att utsikten att få leda sitt land hela vägen på internationell fotbolls allra största arena kan ge ökad motivation.

”Hur jag ska göra för att se till att det inte blir en belastning? Genom att njuta av det”, sa Gerrard. ”Människorna omkring mig kommer inte att tillåta det att bli en belastning. Jag måste använda det som motivation istället för belastning. Det ger mig en extra kraft. Jag vill bli en framgångsrik lagkapten.”

”Att vara kapten för det här gänget är en otrolig känsla, en fantastisk ära. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa mitt spel eftersom vi alla desperat vill göra bra ifrån oss. Jag vill inte åka hem i ett tidigt skede. Jag vill leda killarna så långt det bara går.”

Gerrard har vunnit 80 landslagsmatcher för England sedan han gjorde sin landslagsdebut mot Ukraina för lite mer än tio år sedan. Men han inser att det innebär en ny utmaning att vara lagkapten för sitt land i en stor turnering.

”Jag har visat att jag kan klara av det på den här nivån, genom att göra mål och prestera bra. Men för mig är utmaningen: kan jag leda en grupp av spelare hela vägen till finalen? Och kan jag prestera i varje match i en stor turnering? Det är det jag kommer att sikta på att göra.”

”Jag har en bra period. Fysiskt är jag i fantastisk form. Mentalt känns det bra. Jag brinner av otålighet och kan knappt bärga mig tills jag får spela.”

När Gerrard ställer upp för England i deras öppningsmatch mot USA i grupp C ikväll är det som bara den tionde lagkaptenen för Three Lions i ett VM – och 30-åringen är mycket väl medveten om att det finns en chans att bli historisk.

”Vi känner alla det, för att bli erkänd som en riktigt bra spelare så måste man visa det i ett sådant här sammanhang. Alla vill bevisa att de kan åka till VM och glänsa. Om man gör det är man en toppspelare. Det ger mig mer motivation och kraft när jag tänker på att det bara har varit nio män innan mig som har varit lagkaptener för England i ett VM. Och jag vill vara en framgångsrik lagkapten.”

“Naturligtvis hade det varit bättre om Rio hade varit här för att leda killarna ut men det är han inte. Det jobbet vilar på mina axlar och jag är verkligen förväntansfull."

Han tillade: ”Vi har en fantastisk möjlighet här. Vi vet att vi är ett bra lag och en bra dag kan vi besegra vilka som helst. Men det finns åtta eller tio lag som kan vinna. Vi känner det som att vi har underpresterat de senaste åren med tanke på de spelarna vi har. Men det är lätt att snacka. Det svåra är att gå ut där och visa vad man går för."

”Vi måste använda oss av känslan av besvikelse över att inte kvalificerat oss till EM 2008 som en sporre att leverera här. Vi måste visa folk att vi är ett bra lag."

”Vi har jobbat mycket hårt och för var dag blir vi starkare och bättre. Om de stora spelarna kan prestera i detta VM, då tror jag att vi kan bli framgångsrika.”

Källa: Liverpoolfc.tv

 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer