Rapport utlånade spelare 2009/10

Bild till nyheten Rapport utlånade spelare 2009/10
Liverpool lånade även denna säsong ut ett flertal spelare - för att få mer erfarenhet eller för att bli av med överflödiga spelare.

Vi tar här en titt på hur det gick för de utlånade spelarna i sina klubbar och hur framtiden ser ut för dem i Liverpool. Managerbytet i klubben kan innebära en möjlighet för några av spelarna att närma sig förstalagsspel, medan ett klubbyte är den troligaste utgången för andra spelare.

JAY SPEARING, LEICESTER

Utlånad mars till maj

Antal matcher: 7+2
Antal mål: 1

Efter en ligastart och två kortare inhopp, två starter i ligacupen och 17 matcher på bänken i Liverpool så blev Jay utlånad under våren till nykomligen Leicester City, som slogs om en kvalplats till Premier League.

Jay fick en hel del speltid och värdefull förstalagserfarenhet under sin korta tid i klubben och hjälpte Leicester till kvalspel, där det dock blev stopp i semifinalen.

Leicester har önskemål om att åter låna eller köpa spelaren till nästa säsong. Jay kan må bra av ytterligare erfarenhet innan han kämpar om en aktivare roll i Liverpool.


STEPHEN DARBY, SWINDON

Utlånad mars till maj

Antal matcher:
13+2
Antal mål: 0

Stephen Darby fick starta en match i Champions League och en i ligacupen, samt göra ett inhopp i ligan i Liverpool och fanns på bänken vid ytterligare åtta tillfällen.

Under våren lånades han till Swindon Town, som kämpade om en plats i Championship nästa säsong. Stephen var självskriven i laget, men när kvalspelet började fick han starta både första semifinalen samt finalen på Wembley på bänken. Blev hjälte när han satte sin avgörande straff i straffläggningen i andra semifinalmatchen.

Lämnar Philipp Degen i sommar, finns chansen för Darby att visa att han är redo som backup till Glen Johnson.


NATHAN ECCLESTON, HUDDERSFIELD
Utlånad januari till maj

Antal matcher: 4+8
Antal mål: 1

Nathan Eccleston fick hoppa in mot Arsenal i ligacupen och mot Fulham i ligan i oktober, men lånades sedan ut under hela vårsäsongen till Huddersfield i League One för att få mer förstalagserfarenhet.

Tiden i Huddersfield blev inte riktigt vad han hoppats på. Efter att ha startat de tre inledande matcherna för klubben, blev de bara en start under de avslutande tre månaderna på säsongen. Han blev då utvisad mot Gillingham.

Nathan Inledde annars strålande med att göra segermålet i sin debut mot Oldham. Det blev dock hans enda målet för klubben. Mår bättre av att få mer erfarenhet nästa säsong än av att spela i reservlaget och flera klubbar i Championship och League One kommer säkert att visa intresse vid en ny utlåning.


PETER GULACSI, TRANMERE
Utlånad april till maj

Antal matcher: 5
Antal nollor: 2

Peter Gulacsi räknas sedan förra sommaren som Liverpools tredje keeper. Fanns som backup på bänken vid tre tillfällen utan att få speltid.

I april korsade Liverpools ungerske keeper River Mersey, för att försöka hjälpa ett Tranmere som hade målvaktskris och laget höll dessutom på att ramla ur League One.

Gulacsi hjälpte till att ge laget stabilitet, vilket ledde till tio poäng de avslutande fem ligamatcherna (två nollor) och nytt kontrakt i League One. Finns med i det ungerska A-landslagstruppen och kan snart vara redo att ge Cavalieri en kamp om plats bakom Pepe Reina, samtidigt som han behöver speltid för att fortsätta utvecklas. Något som kan tala för utlåning under viss del av nästa säsong.


DEAN BOUZANIS, ACCRINGTON STANLEY
Utlånad november till maj

Antal matcher: 16+3
Antal nollor: 4

Liverpools australienske keeper fick erfarenhet av ligaspel med League Two klubben Accrington Stanley efter att spelat med Liverpools reserver och u-18 tidigare. Wrexham var annars under sommaren nära att få över Bouzanis på lån hela säsongen, men till slut blev det inget av avtal mellan klubbarna.

En ny utlåning och regelbundet förstalagsspel nästa säsong känns som det troligaste och bästa alternativet för att Dean ska kunna utvecklas vidare.


KRISZTIAN NEMETH, AEK ATHEN

Utlånad hela säsongen

Antal matcher:
18
Antal mål: 3

Krisztian missade nästan hela vårsäsongen på grund av en ankelskada och gjorde comeback först i slutskedet av säsongen.

Utöver målen stod Krisztian även för en hel del framspelningar och AEK Athen hoppas kunna förlänga lånet ytterligare en säsong.

Krisztian har under säsongen även gjort sin första A-landskamp för Ungern.


VINCENT WEIJL, HELMOND SPORT
Utlånad februari till maj

Antal matcher: 4+5
Antal mål: 1

Den holländske yttern fick chansen för Helmond Sport under våren i den näst högsta holländska ligan utan att riktigt kunna överyga.

Med pigga yttrar i reservlaget nästa säsong som Amoo, Kacaniklic och Ince kan det bli dags för en permanent flytt tillbaka till Holland i sommar.


ANDRAS SIMON, CORDOBA CF

Utlånad hela säsongen

Antal matcher:
9
Antal mål: 0

Den talangfulle ungraren har fortfarande en hel del att bevisa och skulle nog må bra av en utlåning till en engelsk klubb i Championship eller League One och anpassa sig till spelet i England.


CHARLES ITANDJE, AO KAVALA
Utlånad hela säsongen

Antal matcher: 3

Ingen större lycka i Grekland heller för den franske skandalmålvakten. Liverpool hoppas på bättre lycka i sommar, dvs en permanent övergång.


Spelare som lämnat klubben efter utlåningar...


Mikel San Jose, David Martin och Robbie Threlfall var samtliga utlånade under 2009/10, men har efter slutet av denna säsong gjort klart med nya klubbadresser till 2010/11.

San Jose fortsätter i Atletico Bilbao, där han övertygade den gångna säsongen. Liverpool får £2.6M för försäljningen.

Threlfall har även han valt att fortsätta i klubben som han var utlånad till, Bradford City, efter kontraktet löpt ut.

Martin var utlånad i kortare perioder till Tranmere, Leeds och Derby. Kontraktet löpte ut och han har valt att återvända till sin gamla MK Dons.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer