Benitez erbjuden avgångspaket

Bild till nyheten Benitez erbjuden avgångspaket
Enligt välinformerade Tony Barrett på The Times har Liverpool erbjudit manager Rafa Benitez ett avgångspaket för att lämna klubben i sommar.

Liverpools styrelse uppges ha godkänt ett förslag, som skulle innebära att klubbens spanske manager lämnar klubben efter sex säsonger mot ett avgångspaket på £3M. Det tyder på att att man inte har något förtroende för Benitez.

Rafa skrev i mars 2009 på ett nytt femårskontrakt och det innebär att han har rätt till upp mot £16M i ersättning, men med Liverpools ekonomiska problem finns det inga möjlighet att lägga upp de pengarna, oavsett om man önskar att byta manager.

Klubben hoppas med detta att Benitez ska vara redo att stå åt sidan utan att kräva den ersättning som han annars har rätt till. Annars finns ekonomiskt inga andra alternativ än att låta honom fortsätta sin tjänst trots vetskapen om att han inte längre är önskad av klubbledningen.

Benitez har inte accepterat erbjudandet, med möjligheterna att hitta en kompromiss skall ha ökat efter att den 50-årige spanjoren indikerat att han inte kan ta klubben längre, om restriktionerna på transfermarknaden fortsätter ännu en sommar som förväntat.

Tom Hicks hävdade så sent som i förra veckan att klubben skulle spendera stort i sommar, men transferbudget kommer som mest att vara £15M och Rafa har inte fått någon försäkran om att han kan återinvestera de pengar han får från spelarförsäljningar.

Den nuvarande situationen skulle inte ha uppstått om Rafa hade fått de garantier som han önskat under sina samtal med klubbens nye ordförande Martin Broughton. Nu verkar båda parterna inte kunna hitta en väg att arbeta tillsammans för klubbens bästa och det gör att allt mer tyder på att parterna går skilda vägar.

Klubbens skulder ska enligt de senaste rapporterna vara otroliga £351M. Med detta som utgångspunkt hade Broughton inte möjlighet att erbjuda Rafa de garantier som han önskade. Efter en säsong som slutade i stor besvikelse både i ligan och Champions League, så har Rafa Benitez fått mycket av skulden. Men hur lätt är det egentligen att träna en klubb under ett inbördeskrig, med ekonomiska problem och utan pengar att spendera netto sedan 2008.

Inter står utan manager sedan Jose Mourinho valde att lämna klubben efter trippeln den säsongen, med ligaguld och Champions League titel. Fabio Capello har samtidigt valt att förlänga med England fram till 2012.

Därmed ökar spekulationerna om Rafa Benitez, som skulle erbjudas att ta över Europamästarna och med en stor transferbudget. Samtidigt lockar det inte att ta över efter Jose Mourinho, efter att klubben vunnit tre tunga titlar den här säsongen.

Benitez agent Manuel Garcia Quillon tillbakavisar att Inter redan har hört av sig.

"Jag känner inte till någonting om Inter. Ingen har kontaktat mig. Det är bara transferspekulationer."

Inters president Massimo Moratti bekräftade sitt intresse för Benitez i måndags.

"Jag har alltid tyckt att Benitez är en bra manager, men han är i Liverpool."

Liverpools största problem, oavsett om man är för eller emot Benitez, är att kunna hitta och locka en ny manager av toppklass.

- Klubben är till salu
- Stora ekonomiska skulder
- Truppen räcker inte till för att utmana om titeln
- Väldigt begränsat med pengar att förstärka truppen

Att klubben är till salu kan dessutom begränsa styrelsen från att erbjuda en eventuell ersättare ett långtidskontrakt ifall en möjlig investerare inte är nöjd med deras val. Detta gör att en temporär manager anses vara det enda möjliga alternativet fram tills att klubben hittat en köpare.

Vi får vänta och se vad som händer, men klart är att oron i klubben fortsätter och så länge det varar kommer det att påverka Benitez, hans potentiella efterträdare, de nuvarande spelarna och önskade värvningar.

Tom Hicks uttalande om att det kan ta 18 månader att sälja klubben skulle vara helt förödande för Liverpool FC.

Källor: The Times och Click Liverpool

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer