Benitez får £5M att handla för

Bild till nyheten Benitez får £5M att handla för
Tom Hicks gick i veckan ut med att Rafa Benitez skulle få gott om pengar att spendera i sommar. I själva verket ska det handla om ca £5M.

Rafa Benitez har haft tre möten med klubbens nye ordförande Martin Broughton, men har fortfarande inte fått några garantier om att han kan använda pengarna han får in från eventuella spelarförsäljningar till att förstärka truppen.

Yossi Benayoun, Ryan Babel, Albert Riera och Philipp Degen är spelare som Benitez ska kunna tänka sig sälja för att få in pengar som kan ge honom en chans att värva någon eller några av de spelare han anses behövs.

En försäljning av klubben kan enligt Hicks ta 18 månader och utan några större pengar att förstärka truppen med, blir det svårt att ta upp kampen med Chelsea, Manchester United och Arsenal i toppen av Premier League, där dessutom Manchester City och Tottenham storsatsar.

Steven Gerrard och Fernando Torres sägs helst vilja bli kvar i klubben, men vill samtidigt se att det satsas så att klubben har möjlighet att konkurrera med de bästa klubbarna. Real Madrids nye manager Jose Mourinho har redan öppet bekräftat sitt intresse för Gerrard.

Benitez tros arbeta med en budget på £4-5M och det ska vara en av anledningarna till klubben har problem att få klart med £2M värvningen av Rangers försvare Danny Wilson, en summa som kan stiga om vissa kritierier uppfylls.

Källa: Daily Mail


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer