Fantasymästare 09/10: Fred Allansson

Bild till nyheten Fantasymästare 09/10: Fred Allansson
Säsongens fantasymästare den här säsongen blev 20-årige Fred Allansson från Göteborg, som vann Liverpoolfc.nu ligan.

Fred kom dessutom säsongen 08/09 på en sjätte plats. Vi har passat på att höra närmare med Fred hur det känns att stå som vinnare och vad som blev avgörande.

Grattis Fred! Du vann säsongens fantasyliga här på liverpoolfc.nu

Man tackar, man tackar. Känns stort det här. En liten tröst i en annars hemsk fotbollssäsong. Det var min brinnande passion för spelet och kontinuerliga Premier League åskådande som gjorde att jag till slut tog hem titeln.

Det var tuff konkurrens med 743 deltagande lag. Mycket ära och stolthet stod på spel...

En enormt stor ära att bära på. Jag vill tacka mor och far för stödet och även mitt fotbollslag I Baroni. Jag hade inte klarat det utan er.

Hur var din strategi när fantasyligan drog igång i augusti?


Det är alltid en viss ångest när man ska plocka ut sina mannar, satt och velade tätt inpå deadlinen. Bestämde mig till slut för att satsa på relativt säkra kort såsom Gerrard och Lampard kryddat med några potentiella uppstickare som Valencia och Darren Bent. En taktik som visade sig slå väl ut.

Vad anser du blev avgörande i kampen om segern?

Det här året handlade det tyvärr om att lägga Liverpool hjärtat åt sidan, jag insåg tidigt allvaret i krisen och att det inte var någon idé att satsa på någon spelare ifrån klubben egentligen. Gerrards säsong är signifikativ, 9 mål och 7 assist den här säsongen var 16 mål och 10 assist förra året. Snökaoset i England i vintras ska inte heller underskattas. En enorm mängd inställda matcher som säkert fick många att tappa tålamodet. I stood my ground.

Hur såg ditt lag ut i avslutningsomgången? Motivering till val av spelare?


Målvakt: Joe Hart (En relativt billig och duktig målvakt som var kvar i mitt lag under hela säsongen, kunde mäkta med fantastiska insatser som hemmamatchen mot Chelsea.)

Backlinje: James Collins (Den billigaste försvararen i ett stabilt Aston Villa lag.)

Gareth Bale (En av de värvningar jag lyckades plocka in i exakt rätt läge, hade en galen utdelning de sista månaderna i ligan. Kom till Liverpool tack.) Jody Craddock (Billig komplement spelare som konstigt nog kom högt upp i försvarsligan.)

Mittfältare: Lampard (En ruggig poängspelare, 22 mål och 17 assist som mittfältare talar sitt tydliga språk), Arteta (Nevertons mest färgstarka spelare, tar dessutom hand om de fasta situationerna.) Milner (Hade en mycket fin utveckling under hösten och behöll sin plats i mitt lag) Young (Togs in i ett läge där Aston Villa hade ett bra spelschema, men hamnade i skymundan för Milner)  Nzogbia (Ännu en billig spelare som lyckades värvas i rätt läge)

Anfallare: Drogba (Vedervärdig, jag vet. Men skytteligavinnare i ett urstarkt Chelsea) Tevez (Hade en galen formtopp i början av april med 6 mål på 3 matcher och var tvungen att värvas.)

Vi hoppas att du ställer upp och försöker försvara din titel som Fantasymästare nästa säsong. Många lag kommer satsa hårt för att försöka slå dig nästa år. Vad tror du om chanserna att försvara din titel?


Jag är givetvis med även nästa säsong och tror att mina chanser är förhållandevis goda. Man har ju bevisat att man har det som krävs så att säga. Trevlig sommar på er alla.


Förutom all ära och stolthet som stod på spel i fantasyligan, så får Fred som vinnare även fotbollsklockan Halvtid som pris.

Intervju med Fantasymästaren 08/09 - Lars Berglund

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer